Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antifeixistes.org dedica un monogràfic al racisme envers el poble gitano

La web valenciana Antifeixistes.org dedica un apartat complet al poble gitano, pocs dies després que a l'Estat francès s'anunciessin mesures "especials" preocupants adreçades a aquest col.lectiu.

Aquest monogràfic està dedicat al poble Rrom, un dels més castigats durant la història, que continua sent el gran desconegut i el més sotmès a tòpics i prejudicis. Es tracta d'un racisme envers un col.lectiu originari dels països europeus des fa segles, que es veu marginat i perserguit des del racisme i la  marginació sociocultural i laboral. Un racisme que també present a les ciutats catalanes, que s'ha evidenciat amb els brots de xenofobia impulsats a Badalona pel PP o per la criminalització dels gitanos de Perpinyà.

10/08/2010 16:24 Drets i Llibertats

Antifeixistes.org indica que darrera polèmica ha estat encetada pel president neoconservador francès, Nicolas Sarkozy, que va decidir desmantellar els campaments gitanos del país arran els incidents causats per l'assassinat d'un jove d'aquest col·lectiu a mans de la policia. El president francès traslladà el debat a l'aspecte ètnic, passant per alt les males polítiques socials del seu govern i les bosses de pobresa que acumula l'Estat francès, que acumula greus contradiccions socials i desigualtats: una situació que genera el que Sarkozy va cal·lificar de "xusma" i "escòria" l'any 2005, quan era Ministre de l'Interior.

 En aquest sentit, assenyala que el president francès ha pretès donar la volta als esdeveniments, criminalitzant la pobresa i els immigrants, també el poble gitano (en moltes ocasions originari del territori "francès" des fa dècades o segles). El govern francès anuncia així mesures populistes, com el brutal desallotjament d'immigrants de Costa de Marfil que van poder captar algunes càmeres.

El monogràfic també destaca que a altres països com Hongria la comunitat gitana és perseguida amb duresa per grups neonazis, que han assassinat ja diverses persones en atacs a poblats; també a la República Txeca es denuncià la esterilització forçada de dones gitanes als hospitals públics, un cas d'eugenesi racial que té com a Europa com antecedent les primeres mesures racials de l'Alemanya nazi.

 

 Per saber-ne més:  

 La comunitat gitana de Perpinyà és mobilitza contra les mesures aprovades pel govern francès-Llibertat.cat

 PP Badalona: "No volem romanesos" -Llibertat.cat

El PP de Barcelona proposa cedir el padró a la policia espanyola i la CUP el titlla de "racista" -Llibertat.cat

La CUP de Badalona demana la destitució de Xavier García Albiol -Llibertat.cat

9 de novembre: Dia internacional contra el feixisme i el racisme. Concentració a València. -Llibertat.cat

 Concentracions antiracistes a Cornellà de Llobregat i a València -Llibertat.cat

CIE: "O puges a l'avió avui o pujaràs demà amb tots els ossos del teu cos trencats"  -Llibertat.cat

Un jove segrestat a la presó d'immigrants se suïcida -Llibertat.cat

Vaga de fam al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona --Llibertat.cat

Immigrants i independència  -Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid