Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alerta Solidària podria querellar-se contra el responsable policial del setge gracienc

 L'organització antirepressiva Alerta Solidària ha anunciat que "s'està estudiant la possibilitat de querellar-nos contra el responsable del dispositiu policial per coacció a la llibertat d'expressió i la detenció il·legal".
 

Els Mossos van sortir a la palestra quan els organitzadors de les festes populars de la plaça del Raspall (CFP) pretenien realitzar una roda de premsa destinada precisament a desconvocar les activitats de benvinguda a Laura Riera. A més, segons informa Alerta, els organitzadors havien comunicat prèviament als Mossos la celebració d'un acte per desconvocar la benvinguda. Els agents antiavalots van retenir les persones que es trobaven a la tarima de la plaça detenint Martí Humet, que diumenge va sortir en llibertat juntament amb altres detinguts.

23/08/2010 11:03 Drets i Llibertats

Convocada per la Coordinadora de Festes Populars (CFP) i Alerta Solidària, la concentració va aplegar 150 persones a la plaça de la Vila de Gràcia; una protesta que va ser pacífica sense actuacions policials i que va servir per donar la benvinguda als tres detinguts que van sortir en llibertat i que van ser aplaudits en arribar a la plaça.

La CFP va llegir un breu manifest per descriure els darrers anys de lluites socials en les que s'han evidenciat el tracte discriminatori que patim tot sovint.

Precisament, el que es va voler remarcar va ser la permissivitat que regna a l'entorn de la Llibreria Europa, que perviu sense cap mena d'impediment, en contraposició a les restriccions a la llibertat d'expressió i les mostres de criminalització patides aquests dies entorn de l'acte de benvinguda a la Laura Riera.

La CFP denuncia l'actuació policial com a única responsable de les càrregues i de les persones ferides i reclama l'arxivament immediat de les causes obertes contra les persones ahir detingudes. A més, ha anunciat que seguirà treballant "per donar una oportunitat dins les festes de Gràcia a l'espai lúdic no hiper-mercantilitzat i controlat políticament per l'Ajuntament a cop de talonari".

Els organitzadors van informar prèviament els Mossos

A l'espera del que pugui decidir en les properes hores l'Audiència Nacional, el portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, va situar en l'absurd la detenció de Martí Humet, membre de l'Assemblea de Joves de Gràcia i del Seminari d'Economia Crítica Taifa. Segons assegura l'associació antirepressiva, no hi pot haver delicte contra la persona que pretenia llegir un comunicat on es comunicava la suspensió dels actes prohibits per l'Audiència Nacional.

En aquest sentit, podria presentar una querella contra el responsable del dispositiu policial per coacció a la llibertat d'expressió i detenció il·legal. Alerta afirma que va ser aquest l'individu a qui els organitzadors van informar de la intenció de la CFP de llegir el manifest on s'anunciava la fi de tot acte de suport a la Laura Riera. Malgrat això, va decidir donar l'ordre d'irrompre a l'escenari i detenir Humet, provocant la reacció de les persones que no havien pogut entrar a la plaça i que van iniciar una marxa per la llibertat d'expressió i per exigir la dissolució de l'Audiència Nacional.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 

Alerta Solidària reclama el suport als independentistes detinguts

La CUP  de Barcelona critica la prohibició de la justícia espanyola de donar la benvinguda a Laura Riera

SAT, CGT i CAJEI condemnen la criminalització de Laura Riera

Comença la Festa Major de Gràcia, també reivindicativa

A punt la benviguda a Laura Riera després de 9 anys a la presó

El linxament mediàtic no aconsegueix impedir la xerrada d'en Zigor i en Diego a Castelló

Denuncien linxament mediàtic contra la xerrada d'en Diego i en Zigor a Castelló

La Jornada de Solidaritat Antirepressiva homenatja en Diego i en Zigor

Zigor Larredonda surt en llibertat després de 9 anys a la presó

Diego Sánchez surt de la presó enmig de múltiples mostres de suport

Diego i Zigor, lliures després de 9 anys segrestats per l'Estat espanyol

Rescat: Marxes de Torxes 2009 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid