Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arenys de Munt organitza un Aplec per la Independència per celebrar el 1r aniversari del 13-S

El 13 de setembre del 2009 Arenys de Munt va encendre l'espurna de les consultes populars per la independència. Des de llavors un total de 465 municipis n'han celebrat, catapultant la població arenyenca i el 13-S com una data històrica en el procés d'alliberament del poble català.

La comissió organitzadora de la consulta independentista d'Arenys de Munt ha organitzat el primer Aplec per la Independència de cara a celebrar el primer aniversari de la primera consulta independentista mai celebrada al nostre país.

27/07/2010 17:58 Política

El dissabte 31 de juliol a dos quarts de vuit del vespre la Sala Municipal d'Arenys de Munt acollirà un acte polític que sota el títol de "Què ha canviat des del 13-S a Catalunya?" analitzarà què ha succeït a Catalunya des d'aleshores fins ara i les passes que s'han de seguir de cara al futur. Aquest acte polític comptarà amb la participació de fins a 26 personalitats de l'escena política, social i cultural catalana entre les quals destaquen Josep-Manel Ximenis, Xavier Safont-Tria i Francesc Ribera "Titot" en representació de la CUP.

Els altres noms participants són Patrícia Gabancho, Joan Laporta, Salvador Cardús, Oriol Junqueras, Josep Maria Terricabras, Àngel Colom, Jaume Sobrequés, Pep Riera, Vicent Sanchís, Ramon Carner, Èric Bertran, Vicent Partal, Alfons López Tena, Elisenda Paluzie, Jordi Fàbrega, Enric Canela, Pere Aragonès, Diego Arcos, Santiago Espot, Toni Strubell, Uriel Bertran, Assumpta Montellà i Carles Móra.

Aplec i Monument a la Independència


Aquest 31 de juliol també es presentarà el Primer Aplec per la Independència que es farà el proper 12 de Setembre a Arenys de Munt i on s'inaugurarà el Monument a la Independència. Aquest monument, finançat per aportació popular, vol ser el punt d'acollida de tots els independentistes com símbol de la lluita per les llibertats del nostre país.

Uns mesos després de la consulta del 13 de setembre l'escultor Jaume Rodri va proposar a Arenys de Munt la construcció d'un monument que recordés a tothom i per la posteritat la primera consulta per la independència que es va fer a Arenys de Munt, i la trascendència que això ha tingut a tot Catalunya.

La proposta de Jaume Rodri es va portar al ple municipal on es va votar favorablement a la construcció d'un monument. Posteriorment la comissió del nomenclator, que assessora a l'Ajuntament, també va donar el seu vistiplau a la construcció d'aquest monument. L'única condició que es va acordar era que el cost del monument fos sufragat per aportació popular, ja que el consistori no podria fer front al cost del monument.

El projecte va anar avançant i Jaume Rodri es va posar en contacte amb en Pep Solé per a la realització del monument. Els dos han estat treballant en el seu disseny final i la seva adecuació a l'espai que se'ls ha ofert, el Parc de Can Jalpí.

El monument serà molt simple i minimalista però alhora gran, imponent i molt carregat de simbolisme. Estarà format per quatre grans bigues de ferro que simbolitzaran les quatre barres. Les bigues estaran lleugerament cargolades. Tindran una amplada molt important, uns 60 cm i unes alçades variables arribant fins als 15 metres d'alçada. Les bigues estaran enclavades al terra en semicercle al voltant d'una pedra de més de 10 tones en forma d'A d'Arenys.

La biga més alta, tindrà perforada en la seva part superior l'estel símbol de la independència i projectara una gran ombra al terra amb l'estrella dibuixada. Al peu de cada una de les quatre barres hi haurà una pedra procedent dels quatre extrems dels Països Catalans: Salses, Guardamar, Fraga i Maó. Així es vol simbolitzar els limits dels Països Catalans.

El finançament d'aquest monument serà per aportació popular. Per tant, sota la gran A de pedra custodiada per les quatre barres hi haurà un dipòsit de ciment que contindrà els noms de les persones, entitats, viles i ciutats que hagin contribuit a fer una realitat el Monument a la Independència de Catalunya. Els comptes per fer les aportacions els trobareu aquí.

 

Per saber-ne més:

Arenys de Munt commemorarà el primer aniversari de la consulta sobre la independència amb un aplec

[VÍDEO] Valoració de la CUP: "Ens sentim pares de la criatura"

Arenys de Munt al MAPA

Seguiment informatiu del referèndum d'Arenys de Munt

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid