Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rus diu que cal seguir lluitant contra el professorat catalanoparlant

El president de la Diputació de València segueix mantenint que el professorat catalanoparlants són uns "gilipolles" i que "cal rematar-los".

Alfons Rus ha declarat aquest dilluns en un judici de faltes per haver insultat durant un míting dels populars que els professors que utilitzen termes com "aleshores" o "gairebé".

07/06/2010 19:06 Drets i Llibertats

A la sortida del jutjats, Rus ha dit que manté els insults assegurant que no es referia a tot el col·lectiu i que no entén que el jutgin "per dir gilipolles a tres senyors". Rus ha afegit que "això em dóna més força per seguir lluitant contra ells".

La denúncia interposada per Escola Valenciana i el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) demana multes de 20 dies a 100 euros cada dia i 50 euros per dia i denunciant.

En sortir del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Xàtiva, Alfons Rus ha dit que els professors que hi havia concentrats amb pancartes de "Rus, educació" i els que han declarat al judici: "M'han de donar les gràcies per no haver anat a treballar hui" i "per donar-los la satisfacció de veure'm assegut a la banqueta". Mentre sortia alguns càrrecs populars de la comarca i de la Diputació de València donaven suport Rus amb aplaudiments.

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, un dels denunciats al judici, ha indicat que "no és cert que Rus haja denigrat només tres professors" sinó que ha "injuriat tot el professorat" i que el PP estava "donant un espectacle" en protegir i aplaudir Rus en compte de censurar les seves paraules.

La jutgessa té quinze dies per a dictaminar sentència però segons l'advocat d'Escola Valenciana, Miquel Badia, "la jutgessa també pot allargar el termini de temps i no sabem cert quan s'emetrà".

Per a saber-ne més:

Alfonso Rus serà jutjat el 7 de juny per atacar verbalment al professorat 

 

 
 
 
Batalla dialèctica al Ple d'ahir de Xàtiva per les declaracions de Rus  

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid