Acte sota el títol “Nosaltres NO pensem donar suport al Jutge Garzón” a Sant Cugat del Vallčs

El passat dilluns 21 de juny va tenir lloc al Terra Dolça un acte organitzat per la CUP Sant Cugat del Vallès sota el títol “Nosaltres NO pensem donar suport al jutge Garzón”.
A l’acte hi van participar en Ramon Piqué (Director del Departament de traducció i interpretació de la UAB, president de l’Associació Memòria Contra la Tortura i represaliat i torturat l’any 1992 dins la macro actuació contra l’independentisme català orquestrada pel Jutge Garzón) i en Mikel Soto (Editor de Txalaparta, membre de l’esquerra abertzale i detingut arbitràriament durant dos anys) 


22/06/2010 18:14 Drets i Llibertats
A l’acte hi van assistir una trentena de persones i ens va servir per pronunciar-nos perquè no donem suport al jutge Garzón. En Ramon Piqué va explicar tot el que va suposar l’Operació Garzón del 1992 amb la detenció de 52 independentistes i com davant de la defensa dels Drets Humans no valen mitges tintes. No pots pregonar ser el garant del drets humans a Argentina, Xile, Guantánamo o investigant els crims del Franquisme i després a casa teva ser un dels responsables que al 2010 encara s’utilitzi la tortura.
 
Amb tot això va deixar molt clar que no estem d’acord que se’l processi per investigar els crims del franquisme sinò que ja fa anys que hauria d’haver estat processat per ser el responsable directe o indirectament de la tortura que van patir part dels independentistes detinguts l’anys 1992 a la coneguda operació Garzón.
 
Per la seva part, en Mikel Soto va explicar el seu cas concret (la detenció, tortures que va patir, interrogatoris, el temps a la presó...) per acabar amb una clarificadora exposició de com el País Basc està vivint actualment una veritable estat d’excepció amb la Llei de partits, tancament de diaris, detencions arbitràries i on el jutge Baltasar Garzón n’és part responsable per no dir-ne protagonista.
 
Per saber-ne més: