Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
[VÍDEO] Valoració de la CUP: "Ens sentim pares de la criatura"

Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Mataró; Josep Ximenis, regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Arenys de Munt, i Juli Cuéllar, membre de la CUP de Mataró, han comparegut aquest diumenge a la seu electoral de Mataró Decideix.

Safont-Tria ha qualificat d'"èxit rotund" el 20J i ha recordat, al costat del pare del fenomen, Josep Ximenis, que va ser la CUP qui va iniciar a Arenys de Munt tot el procés d'autodeterminació. En aquest sentit ha expressat: "En sentim pares de la criatura".
 

20/06/2010 19:08 Política
Safont-Tria ha explicat que la jornada, com la resta de consultes que s'han dut a terme, s'han desenvolupat amb èxit i en aquest sentit ha manifesta que "des CUP ens satisfà aquesta realitat, que dibuixa un país diferent". El regidor ha explicat que aquest èxit satisfà la CUP sobretot "perquè ens sentim pares de la criatura". És per això que a Mataró s'hi ha desplaçat Josep Ximenis, el principal impulsor de la primera iniciativa de consulta popular a Arenys de Munt que va donar el tret de sortida a tot el procés. "El conjunt del país l'ha feta seva i això ha generat una mobilització històrica", ha assegurat Safont-Tria, que ho ha definit com "un exemple d'autoorganització".
 
"Cap mena de suport institucional"
 
Safont-Tria també ha lamentat la manca de suport institucional i ha subratllat que la diversitat de gent que participa en el procés converteix les consultes en "normals" i en "un èxit de democràcia directa" mostra que "tenim una societat madura que ha superat la por".
 
"Això és històric", ha manifestat Safont-Tria, i ha assenyalat que això situa Catalunya "a la fi d'una etapa" i en "un context de transformació". Per altra banda, ha remarcat que "hem d'exigir a la classe política del nostre país que situï el dret a l'autodeterminació com a primera prioritat política del Parlament de Catalunya i de la resta de territoris dels Països Catalans" ja que l'Estatut "està mort" i per això és necessari, per la CUP, que els partits polítics "es posicionin" i deixin clar a la ciutadania si aposten o no per la independència si tenen en el seu full de ruta la independència, tal com fa la formació independentista. "Han de dir molt clarament si estan per un Estatut que ens lliga a l'Estat espanyol, que respon a aquesta Espanya de les autonomies  que l'únic que fa és perpetuar-nos a l'esclavatge del centralisme de l'Estat espanyol, o si aposta per la llibertat i per cedir la decisió política a la ciutadania". També ha tingut paraules per CiU, i els ha dit: "Que s'aclarin, el catalanisme avui només pot ser independentista".
 
Finalment Safont-Tria ha emplaçat la ciutadania a seguir acudint a les urnes al llarg del dia d'avui.
 
{youtube}HULNZc9g2BI{/youtube}
 
 
 
 
   

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid