Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La XXVI Trobada d'Escoles Mallorquines acollirà la cloenda del Correllengua

Dissabte passat més de mil persones van rebre la Flama de la llengua al Port d'Alcúdia i dilluns va continuar el seu recorregut per l'institut de secundària de Santanyí i el Col·legi Mata de Jonc.
El proper dissabte, es farà a Petra, al cor de Mallorca, la XXVI Trobada d'Escoles Mallorquines, la gran festa de l'escola en català i la innovació pedagògica. En aquesta edició, la trobada acollirà la cloenda del Correllengua.

05/05/2010 01:35 Llengua
Dilluns es va fer a Can Alcover la presentació de la Trobada d'enguany, que té com a tema central la mobilotat sostenible: més de 7.000 escolars han fet dibuixos sobre aquest tema, que servirà per fer un mural gegant.

Precisament, els organitzadors volen destacar, en aquest sentit, la col·laboració de la Conselleria de Mobilitat i Medi Ambient, així com de la Direcció General de Política Lingüística, i molt especialment, de l'Ajuntament de Petra, amfitriona de l'encontre. Per donar més amplitud a la festa, enguany hi acaba el Correllengua, obrint-se així no només als més pettis, protagonistes del món educatiu, sinó gent de totes les edats que han acompanyat la flama de la llengua duarnt aquestes darreres tres setmanes.

El programa de la Trobada comença a les 16 h a la plaça de Petra: un cercavila i altres activitats per infants, així com de l'Espai Sambori, un concurs de narrativa per joves que es convoca per primera vegada a les Balears, després de l'èxit que ha tengut tant al País Valencià com al Principat. A les 18 h, es farà l'acte central, amb la lectura del manifest de la Trobada i l'arribada del Correllengua i la lectura del manifest.

Tot seguit, començaran les actuacions musicals. Primer, amb el grup d'animació infantil Cucorba, i ballada amb Música Nostra. I a les 20:30, a l'Estació, comença la festa per als més grans. Torrada per sopar, i música rock amb Vólvox, Aspencat, Brams i Lax'n'Busto.

Així, es clourà l'edició d'enguany del Correllengua, que haurà passat, durant tres setmanes, per tots els pobles de Mallorca i per Palma, amb més participació que mai, segons informa Tribuna Mallorca

Més de mil persones van rebre la Flama de la Llengua al Port d'Alcúdia

Dissabte passat més de mil persones, entre elles centenars de nins i nines, van rebre la Flama de la Llengua al Port d'Alcúdia. Hi van participar els dos gegants, els caparrots i els dimonis. També hi eren les autoritats i les entitats i organitzacions que van col·laborar en l'organització de l'activitat. Acte seguit van parlat infants provinents d'arreu del món que han après català. Per acabar l'acte es va fer una gelatada per la llengua multitudinària, emmarcada dins la campanya Cafè per la Llengua i una ballada popular.

La Flama visita l'institut de secundària de Santanyí i el Col·legi Mata de Jonc

Dilluns passat, la Flama de la llengua catalana van entrat a l'IES on el pati del qual era ple dels alumnes que l'esperaven. La Flama fou rebuda pels professors que, en un acte simbòlic van passar la Flama als alumnes del seu centre, entre crits d'alegria i festa. Els alumnes van fer un cercle al pati i es van anar passant la Flama mentre es llegia el manifest, el qual reivindicava un ensenyament de qualitat i íntegrament en llengua catalana, la llengua pròpia de Mallorca. Després la Flama, va visitar el Col.legi Mata de Jonc, a Palma.

Durant aquesta setmana, el Correllengua dedicarà especial atenció als instituts de Palma que hagin demanat rebre la Flama de la Llengua.

Per saber-ne més

La Flama del Correllengua travessa els barris de Palma 

El Correllengua arriba a la UIB 

Segona jornada del Correllengua… la Flama continua el seu pas per Mallorca 

Unes 1.200 persones participen a la primera etapa del Correllengua al seu pas per Mallorca 

La flama de la Llengua a Esporles i Santa Eugènia 

La flama de la llengua ha arribat als IES de Sineu, Muro, Binissalem, Llucmajor i Sóller 

La Flama de la Llengua fa via per Mallorca 

Joves de Mallorca presenta el Correllengua 2010    

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid