Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona dóna a conèixer la campanya d'habitatge al districte Sarrià-Sant Gervasi

Durant l'acte es va denunciar la privatització de l'espai públic, la manca de diàleg amb el govern municipal i les eines de participació que s'ofereixen per canalitzar les reivindicacions veïnals.
Ahir a la  Casa Orlandai es va fer la presentació de la CUP de Barcelona al districte de Sarrià-Sant Gervasi. A l'acte van participar Laia Alsina, com a portaveu de la formació i Roger Sánchez, coordinador de la campanya d'Habitatge.

14/05/2010 22:18 Territori

A més a més, es va comptar amb la presència de Carme Carmona, presidenta de l'Associació de Veïns Laforja, i de Santi Latorre, president de l'Associació de Veïns de Sarrià. 

Després de veure el vídeo de presentació de la CUP de Barcelona, Laia Alsina va explicar com s'havia configurat la CUP a Barcelona, els seus eixos de treball i les primeres passes que s'han realitzat des del passat mes d'octubre, data de la presentació oficial a la ciutat.

Laia Alsina va denunciar que Barcelona s'havia convertit en una ciutat aparador i d'esquenes a les necessitats de la persones i per això calia reinventar-la recuperant l'espai públic. Alsina va posar èmfasi en escoltar a la gent i als moviments populars. En aquest punt va denunciar l'Ajuntament per la seva mancança en obrir canals de diàleg i participació de veïnat. I quan ho fa, va remarcar, “ho fa molt malament”, posant l'exemple de la consulta sobre el futur de la Diagonal.

Roger Sánchez va presentar la campanya d'Habitatge, un dels eixos de treball de la CUP de Barcelona en els propers mesos. Roger Sànchez va donar unes dades prou significatives sobre la situació de l'habitatge a la ciutat, entre elles que  “des de 1996, el preu de l'habitatge a Barcelona ha augmentat més d'un 300%. Els salaris, en canvi, un 30%”. També va parlar de l'existència de milers d'habitatges buits que suposa un insult vers tota aquella gent que ha de dedicar més de mig sou a pagar un lloguer o una hipoteca.

En aquesta campanya, va dir Roger Sánchez, la CUP recollirà idees platejades pels moviments populars i el conjunt del veïnat per dur-les a l'Ajuntament.

Per la seva banda, Carme Carmona en primer lloc va reivindicar el nom de Laforja per anomenar el  barri que l'Ajuntament denomina com a Sant Gervasi-Galvany. Després va denunciar la mancances d'equipaments al barri, que actualment compta amb 26.000 habitants. En aquesta línia, una de les tasques de l'Associació ha estat la reivindicació d'espais com el de Can Ripoll. Lluita que es troba a mitges, ja que de moment s'ha assolit una petita victòria amb la recuperació del jardins com a ús públic.

Finalment, Santi Latorre va fer una pinzellada història de l'Associació de Veïns de Sarrià. Latorre va denunciar la manca de diàleg directe amb la plaça de Sant Jaume i també la manera que es té planificar sense conèixer el territori i les necessitats de les persones.

Tant Carmona com Latorre, van denunciar que el veïnat paga molts impostos municipals i en compensació les inversions municipals són mínimes al districte. Fins i tot, es van dir que al districte hi ha molts equipaments educatius concertats que no deixen els seus locals al servei del veïnat del barri.

Al final de l'acte es va anunciar la formació d'un nucli de la CUP al districte.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid