Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Col·legi de Periodistes ignora la petició d'ampara dels responsables de "Monarquia o República?"

El Col·legi de Periodistes de Catalunya s'ha pronunciat davant la situació creada entre la direcció de TVC i els responsables del treball "Monarquia o República?", Ricard Belis i Montse Armengou.

Davant la petició d'ampara feta per Armengou, el Col·legi s'ha limitat a enviar un comunicat afirmant que un cop vist el treball i després de parlar amb les dues parts, la institució no valora la qualitat del reportatge perquè no li correspon i perquè la trajectòria professional dels seus autors queda fora de qualsevol dubte.

05/05/2010 12:15 Comunicació

El Col·legi entén que aquesta és una situació de disparitat de criteris entre un encàrrec i el resultat obtingut, i insta les dues parts a trobar una via de solució i d'entesa.

En el moment que es va posposar l'emissió del documental "Monarquia o República?", realitzat per Ricard Belis i Montse Armengou, Mònica Terribas, directora de TVC, va dir que no s'emetria el documental perquè requeria "un enfocament diferent al plantejat".

Forta oposició popular

El passat 13 d'abril el col·lectiu d'encausats per la crema de fotos del Rei ja va mostrar la seva indignació per la decisió de TVC de suspendre l'emissió del documental i va afirmar que qualsevol modificació representaria "un greu pas enrere en la televisió pública catalana i una retallada de la llibertat d'expressió silenciant la veu del es opinions republicanes que qüestionen la monarquia borbònica".

Al seu torn, la Comissió per la Dignitat va organitzar una concentració de protesta a la plaça Sant Jaume amb el lema "TV3: Volem veure el programa "Monarquia o República" Prou tabús antidemocràtics!".

Per a saber-ne més:

Els encausats per la crema de fotos del Rei demanen a Terribas que rectifiqui 

Concentració contra TV3: "Prou tabús antidemocràtics!" 

Protesta contra TV3 per la suspensió del reportatge "Monarquia o República?" 

La direcció de TV3 censura el documental "Monarquia o república"

 

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid