Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes 1.200 persones participen a la primera etapa del Correllengua al seu pas per Mallorca

El Correllengua 2010, organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua, va començat dissabte a caminar per la Part Forana de Mallorca, i estarà en marxa cada cap de setmana fins al dissabte 8 de maig, data en que acabarà a Petra.
La marxa s'ha dividit en dues columnes, la Miquel Àngel Riera i la Miquel Bauçà, que agafen el seu nom de destacats intel·lectuals mallorquins.

26/04/2010 13:38 Cultura
La primera columna va començar el seu itinerari a les 12.00 hores a Esporles. Van llegir el manifest Jaume Rosselló, professor, poeta i membre de l'OCB d'Esporles, i Úrsula Pueyo, esportista. Hi ha haver una actuació de la banda de música i s'ha fet una Cadena Humana amb la Torxa del Correllengua, obra en aquesta edició de l'artista mallorquina Lara Fluxà.
 
Els assistents, pertanyents a totes les edats, es va anat passant el relleu fins a la sortida del poble. Cal destacar especialment la participació de membres de la Colla de Dimonis d'Esporles i els alumnes i mestres de l'escola d'Esporles. En total hi han participat 200 persones. A la sortida del poble han agafat el relleu persones en bicicleta i corredors de muntanya, que l'ha duita fins a Valldemossa. Allà ha estat rebuda també per 200 persones de totes les edats i s'ha fet la lectura del manifest a càrrec de Miquel Ripoll i Pere Bru Serrano, de l'OCB de Valldemossa. Acte seguit s'ha fet un dinar de germanor en el decurs del qual s'ha recitat El pi de Formentor, de Miquel Costa i Llobera, i s'ha cantat l'himne de Mallorca, La Balanguera. A les 16.00 hores, la Flama de la Llengua ha sortit de Valldemossa duita per membres de l'equip de futbol. A l'entrada del terme de Deià han agafat el relleu ciclistes d'entre 12 i 14 anys. Més de 30 persones han assistit a l'arribada a Deià. La lectura del manifest, a càrrec de Lluís Apesteguia, s'ha fet davant Cas Metge. Acte seguit s'ha fet un petit berenar i ha partit cap a Sóller. A Sóller ha llegit el manifest Marc Carriqui. Ha estat a la plaça de l'Ajuntament. La primera jornada del Correllengua ha acabat a Fornalutx, on la flama ha estat rebuda per nins i pel regidor de Cultura del municipi. Hi han participat en total 600 persones.
 
img_4783L'altre va partir a les 11.30 hores de Santa Eugènia, després de la lectura del manifest, que ha estat fet per quatre al·lotes del poble, dues de primària i dues de secundària, entre les quals n'hi havia de nouvingudes. El primer relleu cap a Biniali l'ha fet un al·lot de 10 anys. En total hi han participat 40 persones. A Biniali la lectura del manifest ha anat a càrrec de l'escriptora Maria Antònia Oliver, que ho ha fet davant 20 persones. Acte seguit s'ha fet el primer relleu cap a Binissalem, que ha duit una nina de 8 anys. Els primers relleus han estat fets per nins, que han estat substituïts fora del poble per gent més gran. En arribar al terme de Binissalem hi ha participat un grup de corredors fins a l'entrada del poble. Allà l'han agafat grups de nins, pertanyents als Esplais i els Escoltes de la localitat. El manifest ha estat llegit a Can Gelabert per Antoni Moyà, membre dels Joves de Mallorca per la Llengua. El presdident de l'OCB de Binissalem, Joan Escanelles, ha llegit uns versos del poeta binissalemer Llorenç Moyà.
 
A Binissalem hi han participat 120 persones. Com a curiositat, cal remarcar que els membres d'una família de Santa Eugènia han fet tot el recorregut en bicicleta fins a Binissalem. El relleu ha estat agafat als afores de Consell per gent adulta, que ha estat substituïda per al·lots dins el poble. La Flama ha estat rebut per xermiers a la plaça, on el manifest ha estat llegit per Maria Canyelles, mentre un nin de set anys aguantava la torxa. Hi han participat 50 persones. Després de dinar, a les 16.00 hores la flama ha sortit en bicicleta cap a Alaró. A l'arribada al terme d'aquest poble ha estat agafada pels Corredors de Sa Milana, corredors de fons que l'han duita fins al poble, on la participació ha estat multitudinària. Allà han pres part a la rebuda els Gegants, els Dimonis i la Bèstia (que ha fet un petit espectacle pirotècnic) i els xeremiers. També s'hi han fet jocs infantils. La lectura del manifest ha estat feta per Caterina Isern. Hi han participat 250 persones. Acte seguit la flama ha partit duita pels més petits per dins el poble i pels corredors cap al terme de Lloseta, on ha estat agafada per un grup de 8 persones, entre adults i nins, als quals s'ha anat afegint gent a la seva arribada al poble. Com a curiositat cal destacar la participació com a relleus d'un grup d'homes que feien un comiat de fadrí.
 
El manifest ha estat llegit per l'actor Paco Peris, que ho ha fet disfressat de Joan Carles I, amb una imitació perfecta del monarca. Hi han participat en total 50 persones. La flama ha partit cap a Biniamar, on ha estat agafada en bicicleta fins a Mancor, darrera etapa del dia. A l'entrada del poble l'esperaven els xeremiers i una multitud de persones de totes les edats, entre les quals moltíssims nins. La lectura del manifest s'ha fet a la plaça de l'Ajuntament, i ho ha fet el professor i intel·lectual mancorí Jaume Gual. Hi han participat 70 persones. Per cloure l'acte, s'ha fet un concert de rock amb Vólvox i Conia 63. En total, a aquesta columna del Correllengua hi han participat 600 persones.  
 
Per diumenge passat hi havia prevista la sortida de dues columnes, una des de Llucmajor a les 10:00 hores, que passarà per Randa (11:15), Algaida (12:15), Pina (13:15), Montuïri (16:30), Lloret (18:00), Sencelles (19:00) i Costitx (19:45). La segona partirà de Sant Joan a les 10:00 hores i travessarà Sineu (11:15), Llubí (12:30), Muro (13:45), Santa Margalida (17:15), Maria de la Salut (18:15) i Ariany (19:15).
 

 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid