Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Correllengua arriba a la UIB

Demà, el Correllengua 2010 travessarà Palma. El jovent del barri volem mostrar el seu suport al pas de la Flama pel barri del Molinar.
Aquest matí, el campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) acollirà la flama del Correllengua, a partir de les 11h dijous, a l'edifici de Son Lladó, d'on partirà; la rectora, Montserrat Casas, serà l'encarregada de llegir el manifest i donar el sus als relleus.

29/04/2010 10:57 Llengua

A congtinuació la torxa passarà per pels edificis Arxiduc Lluís Salvador, Gaspar Melchor de Jovellanos, Guillem Cifre de Colonya, Anselm Turmeda, l'Aulari, Beatriu de Pinós, Guillem Colom Casasnovas i Ramon Llull.

En aquest indret, els participants en el Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana -que comença avui- tornaran a llegir el manifest i portaran la flama fins al Propileu, on el cantautor Biel Majoral i professor de la Universitat, llegirà el manifest per darrera vegada, i donarà pas a la festa: un dinar popular, a partir de les 14 h, per a tota la comunitat universitària, i tot seguit, una actuació de Taverners i del duo de Titot i David Rossell.

 

Demà travessarà Palma 

Els barris i carrers de la capital seran l'itinerari de les dues columnes del Correllengua. La torxa fa una aturada en el principal punt geogràfic de Mallorca, per recórrer la ciutat, fins a culminar els dos fronts a la Plaça Major, centre de Palma, fer el tram final tots junts fins a Cort, on culminarà el Correllengua ciutadà amb un gran concert de Kumbes del Mambo i Obrint Pas.

A Palma, les dues columnes canvien de nom, i homenatgen a dos insignes lluitadors que treballaren tota la seva vida per ciutat més amable i arrelada: Rosa Bueno i Toni Roig. Així, la torxa "Rosa Bueno" iniciarà el seu recorregut a les 16 h a Ses Veles, darrera l'edifici GESA, i partirà en direcció es Molinar. D'allà, seguirà fins al Torrent Gros, la Biblioteca d'es Coll d'en Rabassa i Cala Gamba, on agafarà una barca que la durà fins al Passeig Marítim, i d'allà, cap a es Jonquet, Plaça del Progrés, Escola Jaume I (davant sa Feixina) i finalment, Plaça Major.

La torxa de Toni Roig partirà una hora més tard, a les 17 h, del lloc que tant va estimar i defensar fins al darrer moment, el monestir de La Real. D'allà seguirà en diercció al centre comercial Ocimax, Parc Blanc, Parc Verd, s'Escorxador, plaça de Santa Pagesa, Pont des Tren, Plaça Miquel Dolç, Can Capes (carrer Aragó), i acabarà confluint a la Plaça Major.

Mitja ciutat, per tant, transportarà de mà en mà la flama de la llengua, en una capital cada dia més diversa i multicultural, on precisament per això es fa més necessari que mai dur la llengua, la festa i la reivindicació al carrer. En aquest cas, l'esdeveniment popular més multitudinari de Mallorca, el Correllengua, cedeix el protagonisme als habitants de la ciutat, sigui quin sigui el seu origen i condició, perquè demostrin i s'engresquin encara més en fer viure la llengua catalana, la flama de la cultura i de la nostra realitat nacional.

L'Assemblea de Joves del Molinar amb el Correllengua!

El jovent del barri volem mostrar el nostre suport al pas del Correllengua pel Molinar. Pensam que és una actitivat que agermana la gent del barri i li dóna dinamisme. És per això col·laboram decididament en l'organització d'aquest event.

Serà demà a les 16.30h quan els veïns i veïnes agafem el relleu al Primer Molinar. D'allà es seguirà fins el Portitxol on hi haurà un altre relleu. Aquest conduirà la flama fins la plaça de l'Església del Remei on es llegirà el manifest. Seguidament, es reprendrà la marxa fins el Rotlet i d'allà fins el pont del Torrent Gros on cedirem la flama als companys i companyes del Coll d'en Rabassa.


 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid