Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unió de Periodistes Valencians durà al Síndic de Greuges la "censura" de les fotos del Gürtel

La Unió de Periodistes Valencians durà al Síndic de Greuges la "censura" exercida per la Diputació de València a la mostra de fotoperiodisme "Fragments d'un any".

L'associació majoritària dels periodistes valencians ha pres aquesta decisió després de valorar les declaracions del president de la Diputació, Alfonso Rus, en què es referia a la Unió com "uns que voldrien veure el PP baix d'un pont" i manifestava que "si volien fer una apologia del cas Gürtel que el facen a sa casa".


26/03/2010 00:24 Política

L'associació considera aquestes manifestacions com "una amenaça intolerable" i demana al govern valencià que condemni "de manera ferma i inequívoca l'acte de censura".

A través d'un comunicat la Unió es considera "víctima de l'atac a la llibertat d'expressió" en retirar la Diputació de València fotos de l'exposició Fragments d'un any que s'havia inaugurat al MuVIM el 4 de març.

Els periodistes valencians lamenten que en lloc "d'intentar esmenar la seua actuació i demanar disculpes", el president Alfons Rus "s'ufana d'ella i criminalitza la nostra organització". L'associació que presideix Ximo Clemente valora les declaracions de Rus com "amenaces" en especial quan va dir que "prendria nota", cosa que considera 'inadmissible".

La Unió de Periodistes Valencians condemna a través de la nota remesa les declaracions del president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que considera fetes "amb arguments falsos i tendenciosos".

L'associació de periodistes majoritària del País Valencià manifesta que és '"na organització independent amb trenta anys d'història vinculada directament a la defensa de la llibertat d'expressió".

La Unió vol recordar que compta amb més de 800 periodistes associats, "de tots els pensaments i sensibilitats, i amb representació als principals mitjans de comunicació valencians".

La nota de rebuig a les declaracions de Rus lamenta a més que la Diputació de València no es dediqui "a protegir les lleis i emparar els ciutadans, no només a incomplir-les, si no també a assetjar a persones i col·lectius que no s'ajusten al seu pensament".

Per aquests motius, la Unió de Periodistes avança que durà al Síndic de Greuges la censura de les fotos del Gürtel, que considera "un atac a un dels pilars essencials de la democràcia" i demana implicació a la Generalitat Valenciana tot exposant que "cap govern pot tolerar que hi haja institucions o càrrecs públics, siguen del partit que siguen, intenten controlar la premsa".

Per a saber-ne més:

Les fotos sobre Gürtel censurades pel PP ja tornen a lluir - Llibertat.cat

El director del MUVIM després que el PP retirés fotos de l'exposició sobre Gürtel   - Llibertat.cat

El PP valencià censura fotografies relacionades amb el cas Gürtel   - Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid