Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Celrà aprofita el col·lapse de la nevada per aprovar "sense soroll" una resolució conflictiva

Dilluns un gran temporal de neu va deixar completament col·lapsada Catalunya. Dimarts hi havia Ple Municipal, però el municipi de Celrà (Gironès) era una de les tantes poblacions que no tenia llum ni telefonia. Fins i tot alguns regidors estaven lluny del poble, incomunicats i aïllats per la nevada.

Malgrat tot, el govern municipal va decidir tirar pel dret i celebrar el ple amb un generador elèctric. La raó era l'aprovació d'un punt conflictiu de l'ordre del dia.

13/03/2010 19:07 Política

 

"Tenien ganes d'aprovar-ho ràpid i sense fer massa soroll", explica Dani Cornellà, regidor de la CUP a Celrà, el qual assenyala que es tractava d'un dia "perfecte", ja que "la ràdio municipal no funcionava i cap ciutadà va poder escoltar el Ple". 

En un escrit al blog titulat "El darrer Ple Municipal, una vergonya", Cornellà relata que estava segur que el ple quedava "automàticament suspès" per la manca d'electricitat i perquè moltes persones del poble van fer nit a altres llocs.

"La sorpresa va ser majúscula", assegura, quan va saber que el Ple s'havia celebrat "com si res no hagués passat". "No van tenir en consideració els regidors que havíem patit un exili forçat", lamenta.

La raó era aprovar un punt conflictiu que preocupava l'equip de govern, l'Entesa, i el vot incondicional de CiU. Es tractava de la Resolució anticipada del contracte administratiu per a la prestació del servei municipal d'escola de dansa per canvi de forma de gestió.

El que van aprovar amb el vot favorable de l’Entesa i CiU i l’abstenció d’Icelrà, va ser retallar el contracte administratiu amb l'entitat que actualment gestiona l’escola de dansa del municipi, argumentant que volen canviar la forma de gestió d’aquesta.

Segons la CUP, "el problema una vegada més rau en les formes que no pas en el contingut", i assegura que s'ha presentat aquest expedient "sense ni tan sols fer-ne partícips la part afectada i l’oposició".

"Un cop més prepotència i arrogància, en lloc de democràcia participativa i diàleg", exclama la formació independentista, que es pregunta com es pot fer això "a una entitat que ha aixecat durant tants anys l’escola de dansa del municipi, aconseguint tenir una quantitat d’alumnes important i donant renom al poble".

"L’Entesa es pensa que signant un conveni amb educació obtindrà moltes subvencions per fer una escola de dansa integrada dins el sistema públic educatiu formal, però hi tot el capital humà generat a base de la suor", argumenta la CUP, que creu que és compatible organitzar la gestió de forma diferent però comptant amb la gent que fins a dia d’avui han estat "la punta de llança de la dansa al nostre municipi".

Per a saber-ne més: 

Els ajuntaments de les comarques nord-orientals fan front comú contra el desgavell  - Llibertat.cat

El Govern utilitza la nevada com a excusa per legitimar la MAT   - Llibertat.cat

Internet i la ràdio canalitzen les protestes contra la gestió del govern davant la nevada - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid