Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Endesa i Govern: «Si la MAT existís no estaríem en aquesta situació»

Els defensors de la MAT viuen bons temps. El cel els ha regalat una magnífica excusa per tal de legitimar la línia de Molt Alta Tensió. I és que malgrat que alguns vegin com un cinisme el fet d'utilitzar les penúries que milers de famílies han estat passant aquests dies per cantar les excel·lències de la línia, els poders fàctics han utilitzat les conseqüències del temporal de dilluns per presentar la MAT com la gran panacea als ulls de la ciutadania.

12/03/2010 00:05 Territori

 

Un cop més el Govern s'ha unit a l'empresa privada per oposar-se a aquells que combaten la MAT, que són les associacions, entitats i col·lectius lligades al territori. Govern i Fecsa Endesa no han parat de defensar el que uns veuen com una agressió al territori -potser perquè són els qui ho patirien a la pràctica.

El conseller delegat d'Endesa, Jose Luis Marín, ha gosat afirmar que "si la MAT s'hagués construït a temps no estaríem vivint aquesta situació". Marín ha jugat al discurs fàcil de "si la gent el que vol és seguretat en el subministrament elèctric el que necessitem són torres elèctriques per garantir el servei".

Marín, que ha comparegut dijous quatres dies després del col·lapse elèctric, no ha entrat a valorar en cap moment alternatives ni s'ha interessat per la salut del territori.

El Govern de la Generalitat, en comptes d'estar al costat del territori contra els atacs d'empreses agressores, beneeix el seu discurs. Dimarts el conseller de Política Territorial i Adminsitracions Públiques, Joaquim Nadal, també va utilitzar el moment de situació de col·lapse per cantar les suposades virtuts de la MAT. Nadal directament va etzibar: "[La nevada] és un argument més per tirar endavant la MAT".

Per la seva banda, el president de la Generalitat, José Montilla, va assegurar dimecres que si la MAT estigués operativa a les comarques gironines, els problemes de subministrament elèctric que hi està havent a aquesta zona serien menors. "La MAT que s'està construint no és l'única solució als problemes viscuts", ha assegurat, "però sense ella els problemes han estat més grans".

Què millor que beneir un projecte en un moment de col·lapse total?

L'estratègia pot semblar molt hàbil. Quan el territori s'oposa a un projecte, què millor que pintar-lo bonic en un moment de col·lapse total, quan 220.000 persones estan sense llum, sense calefacció, sense xarxa de telefonia i sense aigua en alguns casos.

Endesa i el Govern no van provocar la nevada, però potser no han maldat al 100% per agilitzar el restabliment de la normalitat per tal d'amansir la població i presentar com a necessari un projecte salvatgement criminal pel territori.

Cal remarcar que la companyia elèctrica no ha donat explicacions fins al quart dia del temporal. I tot, quan els problemes d'aquests dies s'han produït a la xarxa de distribució elèctrica, no pas en la molt alta tensió. 

 

Per a saber-ne més:

El Govern utilitza la nevada com a excusa per legitimar la MAT   - Llibertat.cat

Internet i la ràdio canalitzen les protestes contra la gestió del govern davant la nevada - Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid