Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Israel admet que la detenció de Jové va ser "totalment inapropiada"

L'activista catalana adverteix que no signarà cap document de deportació

L'activista Ariadna Jové Martí, detinguda ahir amb l'australiana Bridgette Chappell durant una incursió de l'exèrcit israelià a Ramallah, ha advertit que no signarà el document de la pròpia deportació, segons fonts diplomàtiques. 

La vista sobre la seva possible deportació es farà aquest matí a Jerusalem.

08/02/2010 10:52 Internacional

 

Jové va assegurar a l'encarregat d'assumptes consulars de l'Ambaixada d'Espanya a Israel, Manuel Duran, que, "per descomptat, no signarà el document de la seva pròpia deportació i que, per tant, s'hi resistiria". Ho ha explicat Duran a Radio Nacional d'España.

El Tribunal Suprem israelià va paralitzar ahir diumenge la deportació de les dues activistes en espera de l'audiència d'aquest matí. Jové, que és col·laboradora de L'Accent, ha explicat també al responsable consular que l'organització a la qual pertany, el Moviment Internacional de Solidaritat (ISM), no és una ONG.

"És un moviment que, bàsicament, dóna suport a la causa palestina", ha declarat. "Ella treballa com a voluntària, i la ciutadana australiana que ha estat detinguda treballa també com a voluntària, i hi ha ciutadans de diverses nacionalitats", ha afegit.

La fiscalia israeliana rectifica


Per altra banda, l'oficina del Fiscal de l'Estat ha admès, durant la vista que se celebra al Tribunal Suprem israelià, que la detenció de l'activista catalana Ariadna Jové Martí i de la seva companya Bridgette Chappell, va ser "totalment inapropiada".


Segons la Fiscalia, les dues activistes -detingudes per estada il·legal a Israel- van ser traslladades, després de la seva detenció, a un territori de Cisjordània en què no té jurisdicció l'Exèrcit hebreu.


Per a saber-ne més:

El Suprem d'Israel ordena l'alliberament de l'activista catalana - Vilaweb

L'exèrcit israelià deté una activista pro-palestina catalana - Llibertat.cat

Army raids Ramallah to arrest international activists in violation of Oslo Accords - Moviment Internacional de Solidaritat (ISM).

L'exèrcit israelià viola els Acords d'Oslo en una incursió nocturna a Ramallah arrestant a dues activistes internacionals de solidaritat amb Palestina, una d'elles catalana - Palestina.cat

L'exèrcit israelià deté una col·laboradora de L'ACCENT a Ramallah - L'Accent

Crònica publicada més recentment a L'ACCENT d'Ariadna Jové: Israel i el sistema de carreteres de l'apartheid


Preocupats per la detenció de l'Ariadna Jové
- Saül Gordillo


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid