Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El GOB reclama el tancament de la incineradora a la nova consellera

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB)  reclama de la nova Consellera del CIM, Maria Magdalena Tugores Bautista, una canvi en la política de residus i l’establiment d’un calendari de tancament de la incineradora.

El GOB considera que el canvi en el Consell Insular de Mallorca i en concret al Departament de residus i medi ambient, ha de constituir una oportunitat per canviar la política de residus. En aquest direcció reclama de la nova consellera un canvi que s’hauria de concretar en els següents aspectes:

13/02/2010 01:55 Territori

 

- Establiment d’un calendari concret de tancament de la incineradora.
- Aturada de la inauguració del tercer forn, previst per enguany.
- Modificació del pla de residus a fi d’incrementar els objectius de la recollida selectiva i del reciclatge, especialment pel que fa a la matèria orgànica.
- Descentralització de les plantes de compostatge i increment notable del seu número.
- Col·laboració estretament amb EMAYA per canviar radicalment la gestió de residus de Palma, a fi d’assolir uns nivells de recollida selectiva i reciclatge que com a  mínim assoleixi la mitjana de Mallorca.
- Impuls de mesures de reducció de residus, especialment dins l’àmbit del comerç.
- Implantació generalitzada de la recollida domiciliaria de totes les fraccions dels residus

A més a més, anima al Consell i a la nova consellera a donar un impuls definitiu a una gestió de residus moderna i sostenible i alhora posam com a exemples a seguir els casos de Puigpunyent i Esporles.

La incineradora de Son Reus, que ha estat denunciada en diverses ocasions per Greenpeace i el GOB des d'abans de la seva construcció l'any 1990, provoca seriosos problemes ambientals, tant per emissions a l'atmosfera de, per exemple, dioxines i furans, com per el problema que suposen les cendres i escòries que produeixen i que, a Mallorca, es dipositen en la seva majoria en abocador. Los residuos que provoca la quema de basuras son mucho más tóxicos que la basura antes de ser quemada. Els residus que provoca la crema d'escombraries són molt més tòxics que les escombraries abans de ser cremada.

Las dioxinas y furanos tienen una elevada toxicidad y se encuentran en el grupo de sustancias prioritarias a eliminar denominadas “docena sucia” que recoge el Convenio de Estocolomo sobre Compuestos Orgánicos Persistentes. Les dioxines i furans tenen una elevada toxicitat i es troben en el grup de substàncies prioritàries a eliminar anomenades "dotzena bruta" que recull el Conveni d'Estocolm sobre Compostos Orgànics Persistents. Sus efectos sobre la salud son cáncer, daños a los sistema inmunológico, reproductor, endocrino y nervioso y alteraciones del desarrollo intelectual infantil. Els seus efectes sobre la salut són càncer, danys als sistema immunològic, reproductor, endocrí i nerviós i alteracions del desenvolupament intel.lectual infantil. 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid