Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cicle de conferències sobre literatura i compromís a la Facultat de Filologia de la UB

Joan Fuster, Joan Brossa, Maria Mercè Marçal i Manuel de Pedrolo
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de l’Edifici Històric  de la Universitat de Barcelona i, per tant, de les Facultats de Filologia i Matemàtiques us invitem a un cicle de conferències dedicades cadascuna d’elles a tractar tan la figura artística com política de quatre autors catalans compromesos amb l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans.

20/02/2010 01:45 Política
Com a estudiants de Filologia pretenen evidenciar que els autors escollits no són tractats –si es que se’ls tracta– de manera suficient al llarg de la llicenciatura i del grau.  La nostra intenció passa per fer arribar, amb els nostres recursos, el compromís polític i social d’aquestes destacades figures del segle XX a totes aquelles persones i joves que, estudiants o no de l’especialitat, vulguin apropar-s’hi per primer cop o vulguin endinsar-s’hi una mica més.  I pretenem fer-ho des d’un espai acadèmic rigorós i científic com la Universitat.
 
Perquè aquesta ha de ser una eina al servei de la majoria de la societat i ha de servir per bastir realment uns valors de llibertat i de justícia, de pensament crític i de solidaritat. Joan Fuster, Joan Brossa, Maria Mercè Marçal i Manuel de Pedrolo simbolitzen aquests valors a més de respondre a la fermesa i a la valentia de la denúncia constant contra un Estat opressor que s’ha mantingut fidel a la barbàrie –rentada la cara, això sí– després de la Transició. Per això foren silenciats per les autoritats polítiques després d’haver pactat amb el franquisme. Per això avui, des de les institucions, se’ls manté en l’oblit o bé, en el millor dels casos, pretén arraconar-se la seva veu compromesa i crítica amb un poble que patí –i pateix– allò que un altre mestre, en Lluís Maria Xirinacs, anomenà la traïció dels líders.
Rànquings
  1. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  2. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  6. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  7. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid