Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cesk Freixas inaugura demà el "BarnaSants" a l'Auditori Nacional

 El jove cantautor prinipatí estrena a l'Auditori Nacional de Catalunya el seu tercer disc "La mà dels qui t'esperen" demà divendres 15 de gener

L'inauguració està prevista a Barcelona demà divendres 15 de gener a dos quarts de deu del vespre, on diferents músics, cantautors i poetes:  Natxo Tarrés (cantant i guitarrista del grup Gossos), Pau Alabajos (cantautor del País Valencià), David Caño (poeta i rapsode de Barcelona) i Carles Rebassa (poeta i rapsode de Mallorca) tenen previstes diferents col·laboracions en escena. La cloenda del BarnaSants correrà a càrrec del valencià RAIMON.

14/01/2010 15:27 Cultura

 El nou trebal de Freixas, que inclou 12 temes, es va poder escoltar íntegrament al myspace de l'autor [www.myspace.com/ceskfreixas] fins al 7 de gener (actualment hi ha quatre temes). El concert tindrà lloc dins del Festival BarnaSants, el cicle de cançó d'autor que inaugura Freixas i que, en els pròxims tres mesos, banya d'actuacions el nostre país. Els assatjos generals -oberts al públic, seguint el tarannà de compromís amb el públic del cantautor-, han tingut lloc aquest darrer cap de setmana a Sant Esteve de Palautordera, als peus del Montseny acompanyats d'un paisatge totalment enfarinat.

Cesk, que aquest passat estiu va patir la intrasigència de Ciutadans de Catalunya i del Partit Popular, els quals pretenien vetar l'actuació del jove en l'Altaveu de Figueres pel seu contundent i clar missatge independentista i compromès amb la nostra societat, viu ara un dels seus millor moments artístics (ha estat darrerament nominat als Premis Enderrock 2010, a la categoria de cançó d'autor i el seu Myspace ha batut els rècords de visites els darrers mesos).

Una forta presència mediàtica al món digital, mitjançant el projecte en xarxa www.ceskfreixas.cat, garanteix que el seu missatge arribe arreu dels Països Catalans i de l'estranger utilitzant les eines cibernètiques que avui ofereix la catosfera. El passat 2 de gener i convocats des d'aquest interessant projecte es reunien en un sopar –concert de germanor- Pau Alabajos i Andrés Valor -que finalment no van poder actuar per problemes personals-, Oriol Foll, Rumb al Bar i el mateix Cesk Freixas, en una màgica nit musical al Teatre de l'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní d'Anoia a l'Alt Penedès.

La música intimista de Freixas no prescindeix del missatge polític, social i fins i tot ecològic. L'autor forma part d'una generació de cantautors catalans (Alabajos, Romeu, Valor...) que fan d'altaveu de les reivindicacions socials arreu del país on els seus concerts esdevenen veritables esdeveniments culturals, en el més ampli sentit de la paraula.

Els darrers treballs del músic, "Set voltes rebel" (Bullanga Records, 2005) i "El camí cap a nosaltres" (RGB Suports, 2007) i "La mà dels qui t'esperen"  (Temps Record, 2009) consoliden sis anys d'experiència damunt dels escenaris i més de 500 actuacions avalen el cantautor de Riudebitlles. L'àlbum compta amb els arranjaments i la producció musical de Magí Batalla. Cesk Freixas el defineix així: "És saber que, a prop dels dubtes, hi ha un espai per aprendre, com una biblioteca o una universitat, i tenir la certesa que compartir ens fa més forts, més lliures, més grans".

De segur que després d'aquest primer concert (Auditori Nacional de Catalunya, divendres 15 de gener a dos quarts de deu), podrem gaudir de la música i el missatge compromès del Freixas arreu del Països Catalans en la gira de presentació del nou disc, en escenaris diversos i amb constància i consistència discursiva.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid