Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El veïnat del Cabanyal troba indignant la decisió del govern valencià de seguir amb el projecte

A cop de decret llei, el consell valencià declara que el Pla Especial de Protecció i Reforma (PEPRI) del Cabanyal "no perjudica, danya o deteriora la protecció del conjunt històric de la ciutat continguda en el Decret del Consell 57/1993, de 3 de maig, pel que s'ha declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) al conjunt històric de València", inclòs aquest barri. Amb aquest decret  es desobeeix l'ordre del ministeri d'aturar-ne l'enderrocament.

En un comunicat, el veïnat considera "indignant" que diguin que el Ministeri de Cultura espanyol "impedix que puguen posar en marxa mesures per a rehabilitar el barri" i reclama que s'obri una oficina de Rehabilitació Integral de la València Antiga (RIVA). D'altra banda, la Plataforma Salvem Cabanyal manté en una nota fet pública aquesta nit que el ministeri és competent per protegir el patrimoni i argumenta que els decrets-lleis són 'normes reservades a situacions d'extrema gravetat' que, en aquest cas, 'no concorren', segons recull l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Recordem que la Plataforma va dir que el pronunciament de Cultura havia estat una de les millors notícies per començar l'any.

Veure recull de premsa

07/01/2010 22:55 Territori

L'oposició a les corts i diverses entitats han manifestat el caràcter dictatorial de la decisió del consell.

El Consell valencià ha assumit tot el protagonisme en la defensa del PEPRI del Cabanyal-Canyameral que preveu la prolongació de l'avinguda de Blasco Ibáñez de València fins a la mar i que divideix el barri en dues zones.

Per enllestir la decisió la societat Cabanyal 2010, conformada per la Generalitat i l'Ajuntament de València i responsable del desenvolupament del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del Cabanyal, farà demà una reunió per a abordar les actuacions previstes aquest programa.

L'alcaldessa ja va dir que el projecte aniria endavant i felicita al consell per haver reaccionat tan ràpidament.

Per saber-ne més:

Salvem el Cabanyal demana la rehabilitació del barri sense destrucció

Inauguració de l'11a edició de Cabanyal Portes Obertes 

El Cabanyal i la degradació històrica 

El Cabanyal: sobren les paraules, arriben els "bulldozers" 

El Cabanyal als mitjans de comunicació de Suïssa 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid