Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Suspenen el judici contra els 9 estudiants "anti-Bolonya" que havien de declarar avui

El judici que s’havia de celebrar avui a la Ciutat de la justícia contra nou estudiants que el 28 d’abril de 2009 van participar en una acció a la seu d’ERC a Barcelona s’ha suspès. ERC ha retirat a última hora l'acusació de deslluïment de béns immobles però la Fiscalia espanyola vol continuar amb el procés contra els estudiants que lluiten per la universitat pública i de qualitat. El d'avui era el primer dels judicis que es duran a terme al llarg dels propers mesos contra més d’un centenar d’estudiants que participen de la lluita contra la imposició de reformes mercantilistes i privatitzadores a l’educació. Després que ahir el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans iniciés la campanya “Més de 100 a judici: Bolonya s’aplica amb repressió” i denunciés que el primer judici era per iniciativa d’ERC, partit del que forma part el Conseller Josep Huguet, aquesta formació política ha decidit retirar-se del cas.

03/11/2009 16:04 Educació

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, davant de l’actuació d’ERC i de la Fiscalia expressa:

1.- Que la decisió d’ERC de retirar-se del procés, presa a última hora, és fruit de la pressió exercida pels estudiants amb l’inici, ahir, de la campanya “Més de 100 a judici: Bolonya s’aplica amb repressió!”.

2.- Que la decisió de la Fiscalia espanyola de continuar amb el procés contra aquests estudiants només es pot entendre per la intenció d’aquest estament judicial d’actuar contra totes aquelles persones que lluiten per construir una educació i un futur més just.

3.- Que només amb l’organització, la mobilització, la denúncia i la lluita es pot fer front a la repressió que pateix el moviment estudiantil.

Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans anima el conjunt de la societat a participar de les diverses iniciatives que es realitzaran per donar suport als estudiants encausats i rebutjar l’estratègia repressiva dissenyada per les autoritats universitàries i judicials.
 
Per saber-ne més
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid