Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació contra el Meeting Point al barri de Sant Andreu de Barcelona

A les 12 del migdia a la plaça Orfila del barri de Sant Andreu de Barcelona diverses entitats, col·lectius i plataformes que lluiten contra l'especulació, la violència immobiliària o la destrucció del territori han convocat una manifestació contra la celebració del Meeting Point, fira immobiliària de rellevància internacional. Durant aquesta setmana s'han fet diverses mobilitzacions i accions sota el nom d'Aturem el Meeting Point.

10/11/2007 03:47 Territori


 

 

combat1

A les 19:h, la Cafeta d'autogestió del Sant Andreu Infotma't organitza un sopar al Casal Popular de l'Eixample (pge Conradí, 3. / Sicília cantonada Rosselló)

També a les 19h., a la plaça Eivissa, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de la l'Esquerra Independentista (CAJEI) organitza una cercavila contra l'especulació al barri d'Horta. (+)

A més, a les 20:00 a la plaça Vella de Terrassa, nova concentració per un habitatge digne, després de l'éxit assolit a la darrera asseguda 

 

 

Actes i accions realtzades durant aquesta setmana 
Dilluns, 5 de novembre
La Plataforma Salvem Oliveretes (Viladecans) denuncia que la muntanya de Sant Ramon està en perill més amunt del Pla de Llevant.

Compren terrenys agrícoles per ampliar l’abast del Pla Oliveretes. L’operació l’han feta dues empreses del sector immobiliari.
Oriol Matadepera /baixllobregat@setmanaridirecta.info/ www.setmanaridirecta.info 

Es tanca una inmobiliària a St. Andreu Dimarts, 6 de novembre
Es tanca una inmobiliària a St. Andreu. L´acció consistiteix en posar un cartell on i deia “tancat per especuladors” i tancar la inmobiliària amb cadenat.

 

 

 

Bloke Metges suspèn el desallotjament previst Dimecres, 7 de novembre
Bloke Metges suspèn el desallotjament previst. Un centenar de persones es van concentrar davant el bloc de pisos okupats per esmorzar amb la notícia  que l’execució de la sentència que preveia el desallotjament s’ajorna un mes (segons comunicació verbal). Unes vuitanta persones veïnes del Forat de la Vergonya van fer arribar les seves signatures al jutjat per tal d’evitar el desnonament. Després es va fer una bicicletada pel centre de la ciutat.

Desmantellament de can Ricart a mans de l’ajuntament de Barcelona, el desmantellament del Poblenou industrial. Salvem can Ricart
A primera hora del matíde dimecres la maquinaria va entrar dins el recinte que hauria de ser protegit, per a enderrocar aquelles naus que l’ajuntament considera prescindibles desvirtuant ara sí, i per sempre, l’harmonia d’un conjunt arquitectònic únic.
La reunió que va mantinir dilluns al vespre quatre representants dels veïns de Can Ricart amb set tècnics i responsables polítics de cultura de la Generalitat durant més de dues hores no ha servit per arribar a cap acord. La Generalitat permet l'enderroc d'alguns edificis. Els veïns demanaven que es paralitzessin les obres, ja que consideren que s'estava actuant de manera 'il·legal', i que es podien malmetre edificis amb alt valor patrimonial. Els veïns, que van exposat al Departament de Cultura, la seva discrepància amb l'actitud de l'administració, es plantegen 'presentar un recurs jurídic'. 

El diumenge 4 es van poder gravar més imatges dins l’antic recinte fabril de can Ricart. "Vam entrar pel mateix lloc on el dia abans la seguretat privada ens ho va impedir. Val a dir que erem molta gent i a més teniem pressa per a celebrar una castanyada reivindicativa.
També vam visitar altres monuments del Poblenou totalment abandonats; bé, no totalment, ja que hi viuen tota mena d’animalons i piròmans i senyors amb porra (petita) que prohibeixen fotografiar l’estat d’aquestes fàbriques." 

Uns  treinta pallasos entren a les obres del pla Caufec per denunciar la il·legalitat del projecteDijous, 8 de novembre 
Uns treinta pallasos entren a les obres del pla Caufec per denunciar la il·legalitat del projecte. Llibertat.cat

 

 

cabrera1 Divendres, 9 de novembre
Durant la nit, han estat atacades 12 immobiliàries a Mataró, Argentona i Cabrera de Mar  i la seu del PSOE de Mataró, i 22 immobiliàries al barri de Sants de Barcelona. Les immobiliàries han estat tancades amb silicona, juntament amb pintades com “Canya a  l’especulació”, “Foteu el camp” o “No al Meeting Point”.
 
 
 
 
Sabadell contra el Meeting Point Altres activitats reivindicatives a Sabadell i el barri de l'Eixample de Barcelona 
A Sabadell, El Moviment Popular, una xarxa de diversos col·lectius de la ciutat ha dut a terme aquesta setmana una sèrie d'accions en suport a la campanya Aturem el Meeting Point. Aquestes accions han consistit a tancar simbòlicament establiments i entitats que participen al Meeting Point. Font: Informació Sabadell
 
Per la seva banda, Maulets ha organitzat unes jornades sota el títol "Defensem els barris, defensem la terra!". A l'Ateneu Popular de l'Eixample (Barcelona)
 
Per saber-ne més:

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid