Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
150 persones col·laboren en la primera gran plantada de vegetació fluvial autòctona

Més de 150 persones van col·laborar aquest diumenge passat en la primera plantada de vegetació fluvial autòctona del projecte "Fes reviure el Ripoll!", un projecte de restauració ambiental del riu Ripoll, a Sabadell. Els voluntaris ambientals es van aplegar diumenge per plantar 2.500 exemplars de nou espècies vegetals autòctones diferents al tram de riu en què es desenvolupa el projecte de restauració ecològica. El projecte de restauració ecològica del riu l'impulsa l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) entre el pas de Sant Vicenç de Jonqueres i el molí de l’Amat a Sabadell. L’ADENC i la resta d’entitats col·laboradores valoren molt positivament la jornada, tant en termes de participació com en els resultats. Aquesta plantada és la tercera gran actuació de restauració ecològica en el tram del projecte.

23/11/2009 20:32 Territori

Anteriorment s’havia realitzat una primera eliminació de canya americana i una neteja ciutadana de la llera del riu, completada dies més tard pel servei de manteniment del Parc Fluvial del Ripoll, de l’Ajuntament de Sabadell. La segona gran plantada serà el 13 de desembre.

El projecte “Fes reviure el Ripoll!”

“Fes reviure el Ripoll!” preveu eliminar les espècies vegetals al·lòctones (no pròpies i invasores) com la canya americana (Arundo donax) i el Senecio pterophorus i, en canvi, plantar arbres, arbusts i herbes autòctones, la llavor de les quals procedeix d’altres indrets del mateix riu, dels seus afluents, o de zones properes. En total es plantaran un total de 18.000 unitats vegetals en el període de quasi dos anys de durada del projecte. Es tracta de plantar herbes helòfites (lesque tenen les arrels submergides en l’aigua), arbusts, lianes i arbres seguint una distribució per mòduls amb diferents combinacions de vegetació fluvial. Així, dins de cada mòdul, hi ha una espècie predominant i vàries d’acompanyants amb unes posicions i distàncies determinades. Es preveu que aquests mòduls actuïn com a focus de propagació d’aquestes espècies i que, en conseqüència, es vagin propagant per la llera del riu, especialment aigües avall.

imgp8957r-1La plantada

Aquest diumenge es van plantar tres tipus de mòduls de vegetació. En un determinat sector, s’hi han plantat diversos mòduls de joncar, en el qual les plantes predominants eren els joncs (jonc boval i jonquina), però també hi eren presents el lliri groc, la salicària i el càrex cuprí. En un altre sector s’hi ha desenvolupat un mòdul de sarga, que combinava la presència d’aquest arbust amb el jonc boval i la vinca. Finalment, també s’hi ha plantat un mòdul d’aloc, també acompanyat de jonc boval i vinca.
 
Els col·laboradors
 
“Fes reviure el Ripoll!” és un projecte promogut per l’ADENC amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua, de l’Obra Social Caixa Sabadell i del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. Hi col·laboren diferents entitats sabadellenques: Amics del Ripoll, Associació de Veïns de Can Puiggener, Colla de l’Olla, Federació d’Associacions de Veïns, Fundació Club Natació de Sabadell, Unió Excursionista de Sabadell I l'ADF de Sabadell. Els esplais la Baldufa, l’Esparver, la Ganyota, la Llar del Vent i Xivarri, així com les AMPA de les escoles Enric Casassas, Martí Pol, Ribatallada i Teresa Claramunt també s'han sumat al projecte.
 
 
Rànquings
  1. L’extrema dreta i la crisi de tot un sistema
  2. Estudien on s'amagaran els "fugitius" quan d’aquí unes setmanes organitzin un altre acte clandestí a la demarcació de Girona
  3. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec de Núria Cadenes
  4. Concentració i comunicat de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Campanya veïnal perquè la plaça del Virrei Amat recuperi el nom original: Joan Salvat-Papasseit
  6. La droga dels adolescents
  7. Acte central d’homenatge a Estellés
  8. Manifestació a Barcelona per la defensa del territori i contra els macroprojectes
  9. La Plataforma ATUREM HARD ROCK convoca una assemblea oberta i crida a sumar-se a la manfestació contra la crisi ecosocial
  10. «A nosaltres ens van dir que aquesta seria la guerra...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid