Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El grup de suport a Núria Pòrtulas confia en una sentència absolutòria

El grup de suport a Núria Pòrtulas ha fet públiques avui dilluns les seves valoracions després que aquest matí s'hagi celebrat el judici a l'Audiència Nacional, que ha quedat vist per sentència tot i que el fiscal manté la sentència de cinc anys de presó per a la sarrianenca. Malgrat tot, l'advocat de la defensa, Benet Salellas, ha dit que s'ha "tret força" a les tesis del fiscal. "El fiscal no ha sabut aportar més elements d'incriminació més enllà d'adhesius i cartells", ha celebrat Salellas.

13/07/2009 23:37 Drets i Llibertats

Durant el judici, Salellas ha aportat documentació que demostra que el company de Pòrtulas, Juan Antonio Surroche, que havia estat imputat a Itàlia per terrorisme havia estat absolt dels càrrecs. Això demostra, segons l'advocat de la jove, que ella no ha pogut col·laborar amb cap banda terrorista de la mà de Sorroche.


Salellas també ha criticat davant el jutge la manera com se li va intervenir la llibreta amb anotacions sobre edificis públic de Girona i els seus sistemes de seguretat. "La policia li va prendre la llibreta després que ella participés a una manifestació a Olot, sense estar prèviament imputada ni investigada", ha explicat Salellas, que insisteix diu no acceptar que "a un ciutadà del carrer se li pugui intervenir una llibreta només perquè tingui contingut anarquista".

Per la seva banda, el grup de suport a Núria Pòrtulas, que ha viatjat amb ella a Madrid, ha dit estar "més convençut que mai que la sentència resultant d'aquest procés serà absolutòria". En referència a la llibreta amb informació sobre institucions públiques, el grup afirma que "ha quedat provat que aquesta llibreta va ser intervinguda sense garanties i de forma totalment arbitrària per part dels Mossos d'Esquadra, i que en la llibreta no hi havia informacions de rellevància per les finalitats esmentades per la fiscalia".

Així mateix, recorda que Benet Salellas ha demostrat que cap dels presumptes membres del grup terrorista italià ha estat finalment condemnat per pertinençaa banda armada i que l'única persona processada, Juan Sorroche, ha estat absolta pels tribunals italians. Per al grup, això "desmunta l'existència de cap grup terrorista" i asseguren que la fiscalia "no ha pogut rebatre en cap cas els arguments adduïts per la defensa".

En conseqüència, tant Salellas com el grup de suport, basen el seu optimisme cap a l'absolució en el fet que l'acusació només s'ha basat en els adhesius i pòsters que hi havia al centre social on va ser detinguda Núria Pòrtulas, sense que s'hagi aclarit quins eren els elaborats per ella.

El grup reitera que el de Pòrtulas es tracta d'un "procés polític" per la ideologia anarquista de l'acusada i demanen responsabilitats als Mossos d'Esquadra i als seus responsables polítics "per haver imaginat una causa per terrorisme on només hi havia solidaritat".

Paral·lelament al judici, a fora de l'Audiència Nacional un total de sis persones han estat detingudes per, segons fonts policials, agredir policies i protagonitzar desordres públics. El grup de suport condemna l'actuació policial, que qualifiquen de molt violenta, contra les persones concentrades a Madrid en solidaritat a Pòrtulas.

Cinc dels detinguts ho han estat per atemptats a l'autoritat, lesions i desordres públics, mentre que una sisena persona ha estat acusada de resistència a l'autoritat i desobediència. Segons la policia, tres membres de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) han resultat ferits, un d'ells per un cop d'ampolla al cap. Tanmateix, diverses persones del grup de suport han rebut contusions i ferides a causa de la càrrega policial. Els detinguts han estat traslladats a dependències de la Brigada Provincial d'Informació de la Policia, a Moratalaz.

 

Llegeix també:

Cobertura del judici minut a minut Elsud.org

El judici a Núria Pòrtulas queda vist per sentència Llibertat.cat

Unes 200 persones es manifesten a Girona per demanar l'absolució de Núria Pòrtulas Llibertat.cat 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid