Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Canal 9 evita la paraula "imputat" per a referir-se a Francisco Camps

 La Intersindical de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) s'ha decidit a fer públiques totes i cada una de les manipulacions barroeres a què els sotmet el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps. Aquest cop, és clar, és el torn del cas Gürtel, que empastifa de ple el president. Ahir era el dia en què el jutge es va decidir a assenyalar directament a Camps com a imputat i tots els mitjans se'n van fer ressò. Tot i així, Canal 9 va obrir els informatius amb la Xina i Honduras. Va evitar en tot moment anunciar que el president està imputat. Amplia notícia per a veure'n més detalls. Camps segueix sense dimitir -resum de premsa

07/07/2009 19:24 Drets i Llibertats

La secció sindical STAS-Intersindical Valenciana a RTVV  confessa que aquesta actitud els avergonyeix com a treballadors i com a sindicat; una actitud "que no busca altra cosa que amagar tot allò que incomoda el govern valencià". En aquest sentit demanen la dimissió dels responsables d'informatius de Ràdio Nou i Canal 9, Juanjo Braulio i Lola Johnson, respectivament, per considerar que "no tenen com a objectiu informar els valencians i actuar com un servei públic sinó únicament servir els interessos del PP i del president de la Generalitat". Clar i català.
 
Per a Canal Nou, la notícia més important d'ahir va ser la situació política a la Xina, seguida de les protestes a Hondures, un assassí en sèrie als Estats Units i la visita de Barack Obama a Moscou. A les 14:40 hores, Canal 9 va parar atenció al cas Gürtel per a dir que es manté la tramitació del cas i que les parts hauran de comparéixer el pròxim 15 de juliol. En cap moment es va utilitzar la paraula “imputat” per referir-se a Camps tot i que, per primera vegada, Canal 9 ha fet referència al delicte del que se l’acusa: “cohecho” [sic, en espanyol]. Les paraules “tratges” o “vestuari” tampoc no apareixen en la noticia. L’única declaració ha estat la de María Dolores de Cospedal, secretària general del PP. Cap reacció de la part contrària. L’oposició no va aparèixer en cap moment a la televisió autonòmica.

Ràdio Nou va obrir l'informatiu del migdia amb una operació antidroga, les protestes a la Xina, els incidents a Hondures, unes noves proves que substitueixen l’amiocentesi, la grip A i el relleu al CNI. Posteriorment, va informar de les novetats del cas Gürtel sense dir, una vegada més, que el president de la Generalitat està imputat ni tampoc que el jutge instructor aprecia indicis racionals de delicte en l’actuació de Francisco Camps. L’oposició tampoc no va tenir el seu espai a Ràdio Nou. L’únic tall que es va posar va ser el de María Dolores de Cospedal, secretària general del PP. Com a novetat s'ha de dir que la informació sí que deia, per primera vegada, el delicte pel qual està acusat Camps: “suborn”.

El sindicat recorda que "en el món real tots els mitjans de comunicació destaquen que Camps continua imputat per un possible delicte de suborn" i destaquen que fins i tot l'agència France Press se'n va fer ressò. "Mentrestant, ni Canal 9 ni Ràdio 9 s'han assabentat de la imputació ni de les actuacions que pesen sobre Camps i los hombres de Paco", etziba.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid