Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornada de les CAV sobre la política de residus a Badia del Vallès

 Avui s'ha realitzat a Badia del Vallès una trobada al voltant de la política de tractament de residus i les alternatives que planteja aquesta coordinació de candidatures d'esquerres del Vallès Occidental (les CAV). La trobada, que s'havia realitzat anteriorment sobre la mateixa problemàtica, s'ha realitzat principalment per rebatre el nou model governamental de "tractament" de residus, que a partir d'una política propagandística i que limita la participació de la ciutadania pretén implantar nous abocadors i plantes de tractament basades en la incineració i el tractament nul. A la trobada s'han tractat temes com la gestió municipal dels residus, els nous plans de  l'Agència de Residus de Catalunya, la salut de les persones o la precarització dels treballadors del tractament de residus.

30/05/2009 21:26 Territori

Segons els organitzadors, la trobada "Ha estat una sessió informativa molt important per poder fer front a la campanya que vindrà en favor de la incineració a travès del que anomenen "valorització enregètica" i que és el pas previ a que la planta prevista pugui caure més aprop del que pensem."

Gran part de l'acte informatiu ha anat a càrrec d'Òscar Pérez, del Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius, que ha fet una exposició força detallada de l'evolució en la producció de residus domèstics a catalunya i a l'àrea metropolitana que, lluny d'experimentar la reducció programada, ha continuat mantenint un creixement en totes les fraccions.


Segons els ponent, les xifres han deixat al descobert que aquest augment en la producció de residus no ha estat acompanyat per un augment en la quantitat d'aquests que són recuperats i per tant el que ha augmentat significativament ha estat l'abocament i la incineració.


Igualment, s'ha dedicat un espai a part donat que els nous plans aprovats per l'agència catalana de residus i per l'àrea metropolitana obren la porta a la construcció una nova planta per incinerar unes 450.000 tones de residus a l'any. Això sense comptar la proposta que altres residus siguin també incinerats amb l'eufemisme que seran substitutius de combustibles fòssils a la industria cimentera i de foneria.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per saber-ne més:

El video de l'Ecoparc 2 ja és a la xarxa: una prova del fracàs del model actual de residus Llibertat.cat

Mobilització contra la incineradora de Montcada i Reixac Llibertat.cat

Demanen que es faci públic l'informe sobre la toxicitat dels abocadors a Cerdanyola Llibertat.cat

Ofensiva en la lluita contra els abocadors tòxics a Cerdanyola del Vallès Llibertat.cat

Milers de persones amb crits com "Visca la terra...mori el mal govern" es manifesten a Barcelona Llibertat.cat

Mobilitzacions a la capital de La Plana contra els abocadors de tòxics Llibertat.cat

Un miler de persones es manifesten a Castelló contra els abocadors de residus tòxics Llibertat.cat

Comença l'Aplec del Sénia a Ulldecona Llibertat.cat

Acció reivindicativa a Cerdanyola del Vallès contra els abocadors Llibertat.cat

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid