Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rus ataca al professorat de Valencià en un miting a Xàtiva

Alfonso Rus va llançar un missatge d'amenaça: "A aquests que voldrien posar-nos a nosaltres amb el cap de cap per avall no anem a donar-los el gust. Anem a rematar-los, anem a rematar-los!".

El president de la Diputació de València, va titllar de "gilipoyes" als professors... que diuen "aleshores" i "gairebé" en un míting celebrat el dissabte a Xàtiva. REACCIONS: El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià-STEPV demanda a Rus (Levante/Las Provincias/El País (en castellà) /Pàg26) Garcia Terol exigeix a Rus que no insulte el professorat - Portal de Xàtiva. Quan la por calfa la boca -Toni Cucarella (Opinió-Llibertat.cat). Alfonso Rus, un ruc al capdavant de la Diputació de València? Per Sergi Maicas-PICA'M

30/04/2009 15:33 Política

Rus també va arremetre contra els mitjans de comunicació: "No us acovardiu mai de la premsa, cal plantar-li cara". No us pedeu les darreres declaracions del President de la Diputació sobre les Bandes de Música i la resposta d'aquestes.

En l'auditori, amb més de 300 persones, es trobaven el vicepresident del Consell, Vicente Rambla, el conseller d'Immigració, Rafael Blasco, i desenes de càrrecs del PP a la Costera, la Canal, la Vall i la Ribera.

Ni rei ni rus 2.jpg, 255 KBNo va ser l'únic atac de l'alcalde de Xàtiva al sector docent. En referència als professors que encapçalen la protesta contra la política educativa del Consell, Rus va llançar un missatge d'amenaça: "A aquests que voldrien posar-nos a nosaltres amb el cap de cap per avall no anem a donar-los el gust. Anem a rematar-los, anem a rematar-los!", va exclamar el president de la diputació, capdavantera del PP provincial i també alcalde de Xàtiva.

La intervenció de Rus, gravada i penjada en internet, també va ser despectiva amb els professors universitaris. "Són els quals més saben. Normalment, al PSPV sempre li fa el programa electoral la Universitat. La Universitat, que cobren 800 papelorios cada mes cadascun dels quals està allí. Aquests que diuen: On està la crisi, si jo tots els mesos són 800 papers?", va agregar Alfonso Rus.
No és el primer atac de Rus a l'estament universitari. En un acte de l'any 2004 amb membres de Noves Generacions, Rus va titllar de "chupópteros" i "codonys" als professors de la Universitat de València, a qui va acusar de perdre el temps i de tenir sempre "la mà en el cul".  En aquesta ocasió, el discurs no del tot coherent de Rus ha basat els seus insults i amenaces als professors en diversos fronts:
  • Primer, per utilitzar el valencià normatiu, ja que l'adverbi aleshores s'inclou en la Gramàtica Normativa Valenciana aprovada per la Acadèmia Valenciana de la Llengua.
  • Segon, per sortir al carrer amb retrats de Font de Mora i Camps cap baix, com el Felipe V.
  • I tercer, per la suposada vinculació de la universitat amb el PSPV i per la, segons Rus desproporcionada, retribució dels professors.
Retrets a la premsa:  també va arremetre contra els mitjans de comunicació. "No us acovardiu mai de la premsa, plantar-li cara", va dir Rus. "Quan passen les eleccions, vénen i diuen: "jo no volia". Perquè com hem guanyat volen xocolata", va dir en referència a la inserció publicitària. Rus també va parlar de la memòria històrica. El president del PP valencià va afirmar: "Nosaltres no som de Franco", però ara hi ha altres "prioritats" com l'ocupació, va dir.
* Font: Levante-EMV
Per saber-ne més:
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid