Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornada de mobilitzacions estudiantils a Barcelona, Manresa, Tarragona i València

Aquesta tarda un miler d'estudiants han recorregut el centre de Barcelona custodiats per un desplegament desmesurat de Mossos d'Esquadra fins al Comissionat d'Universitats (Via Laietana, 33, 6è 2a) on han donat per acabada l'ocupació  que es mantenia des del migdia.

28/04/2009 14:13 Educació
Avui, a més, era dia de vaga i manifestacions per l'ensenyament públic al País Valencià, a Tarragona Contra-cimera a la URV, a Manresa s'han tancat a l'IES Lluís de Peguera i hi passaran la nit, a Barcelona a les 18h hi havia una manifestació a plaça Universitat, a València les 19h les Assemblees d'Estudiants de Secundària i el SEPC han convocat a la manifestació de la plaça Manises i demà dimecres a les 12h a la plaça Universitat de Barcelona manifestació per un ensenyament públic i de qualitat
S'hi havien encadenat quatre estudiants de secundaria de manera simultània a les ocupacions de les seus d'ERC i del "Banco Santander" de Barcelona. Treballadors de TMB s'han concentrat a la porta de la seu del PSC en solidaritat amb els estudiants. Durant la tarda han desallotjat la seu d'ERC on s'havien encadenat cinc estudiants entre crits de "No a Bolonya, Huguet dimissió".
Avui, a més, era dia de vaga i manifestacions per l'ensenyament públic al País Valencià, a Tarragona Contra-cimera a la URV, a Manresa s'han tancat a l'IES Lluís de Peguera i hi passaran la nit, a Barcelona a les 18h hi havia una manifestació a plaça Universitat, a València les 19h les Assemblees d'Estudiants de Secundària i el SEPC han convocat a la manifestació de la plaça Manises i demà dimecres a les 12h a la plaça Universitat de Barcelona manifestació per un ensenyament públic i de qualitat

Durant la jornada s'ha assenyalat els culpables de la implantació de l'EEES i la privatització de la Universitat amb pancartes amb els lemes "Vosaltres colonitzeu el coneixement, nosaltres ocupem les vostres seus", "No volem empreses a la universitat" i "Huguet dimissió".

Les ocupacions han coincidit amb la reunió de ministres d'educació a la ciutat de Louvain (Flandes). 

Segons han explicat a Llibertat.cat es demanen tres punts:

- Una moratòria immediata de tots els plans d'estudi adaptats a l'EEES per tal de poder obrir un procés de debat participatiu sobre el model d'universitat pública que vol aquesta societat.

- La dimissió del conseller Huguet per la seva voluntat de privatitzar i per manifestar públicament que l'empresa ha de participar a la universitat.

- L'amnistia de totes i tots els estudiants expedientats, amonestats, expulsats o amb imputacions penals.

 

Tarragona

Una setantena d'estudiants de la URV s'han manifestat al campus Catalunya contra l'aplicació del Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), altrament dit procés de Bolonya, sota la consigna, "Ocupem les aules per la universitat pública". La protesta, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha transcorregut , aquest migdia amb normalitat i sense incidents. Al llarg del recorregut per l'interior de la universitat han encartellat i enganxat nombrosos adhesius per l'ensenyament públic, popular, català, antipatriarcal i de qualitat. La marxa s'ha aturat al pati central del campus Catalunya, on s'ha llegit el manifest que denuncia les diferents privatitzacions i l'aplicació antidemocràtica del Pla de Bolonya. La manifestació ha finalitzat a la porta principal del campus Catalunya han fet una pintada simbòlica amb el lema "Aturem Bolonya"
A les 14h, al pati del campus, una cinquantena d'estudiants han gaudit d'un dinar popular per agafar forces per l'assemblea d'ocupació què s'està realitzant a la mateixa universitat des de les 16h. 

 

bcn

   

Per saber-ne més:

Més protestes contra Bolonya VilawebTV  

Treballadors/es d'autobusos de TMB i estudiants protestan a la seu del PSC per un bon conveni i contra el Pla Bolonya Comitè de conveni - Transports de Barcelona

Els estudiants de Gramenet finalitzen la tancada amb una manifestació pel centre de la ciutat Llibertat.cat

Finalitza la tancada d'estudiants a l'institut de Santa Coloma amb l'anunci de noves mobilitzacions ACN 

Tancats contra el Pla Bolonya TVC

Descarrega't gratuïtament el llibre "La cara fosca del Pla Bolonya" publicat per l'assemblea de PDI-PAS el dia de Sant Jordi

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid