Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El país surt al carrer per rebutjar l'ofensiva israeliana a Gaza

Desenes de milers de persones es van manifestar ahir a Barcelona, unes quatre mil a Palma, dues mil a Perpinyà, cinc mil a València, cinc-centes a Manlleu i Figueres. A Tarragona unes  dues-centes cinquanta. També hi van haver mobilitzacions a Cervera, Sant Llorenç Savall, Sueca, Elx, Amposta... Avui les concentracions continuen a Xàtiva, Sabadell, Balaguer, Igualada, Torredembarra... Divendres passat hi van haver  a L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Olot, Castelló de la Plana
A Barcelona, la marxa es va iniciar a la Plaça Universitat i va finalitzar a la Plaça Sant Jaume, amb un un manifest llegit per Lluís Llach.

11/01/2009 01:21 Política

El cantautor demanava la retirada militar hebrea i que el Govern trenqui els vincles que manté amb aquest país. Deprés es cantar una versió de la seva coneguda cançó 'L'estaca' en àrab. La manifestació estava convocada per Aturem la Guerra i la Comunitat Palestina de Catalunya i es van adherit unes tres-centes entitats, sindicats, i organitzacions politiques.

Reclamaven la fi de la violència contra els palestins de Gaza i cridaven al boicot a Israel. També demanaven a les institucions del Principat que trenquessin les relacions comercials amb Israel.  Els organitzadors xifren l'assistència entre 200.000 i 300.000 persones, encara que la Guàrdia Urbana la rebaixa a 30.000. 

Palma: Més de cinc mil persones –més de 7.000 segons els convocants i 3.500 segons fonts policíaques– es manifestaren ahir horabaixa al centre de la ciutat convocats per la Plataforma per Palestina, amb l’adhesió de més de setanta entitats de les Illes Balears. El lema escollit fou "Aturem la massacre del poble palestí".
La crema d’una bandera israeliana –un acte que es repetí en diverses ocasions– donà el tret de sortida a una marxa que sortí puntual a les 17 hores de la plaça d’Espanya. Els assistents corejaren nombroses consignes contra l’Estat d’Israel i en defensa del poble palestí. Crits de "Visca la lluita del poble palestí", "No més matances a Gaza", "Vosaltres sionistes sou els terroristes" i "Al·là és gran" es pogueren sentir al llarg del recorregut, que va transcórrer pel carrer dels Oms, la Rambla, el carrer Unió i finalitzà el passeig del Born. Un grup de manifestants portava una gran bandera palestina de deu metres de llarg.
La manifestació, que incloïa una important presència de la comunitat musulmana de Palma, arribà fins al passeig del Born, on Laura Camargo, portaveu de la Taula per Palestina, llegí el manifest de condemna de la massacre del poble palestí i exigí l’adopció de sancions contra l’Estat d’Israel. El ciutadà pàlestí Abu Mahfud fou l’encarregat de llegir un altre manifest en àrab. El moment més emotiu es produí quan Mahfud telefonà a Gaza i acostà l’aparell mòbil al micròfon, fet que permeté als assistents gaudir del testimoni directe des de la zona de conflicte. "Mai no abandonarem Palestina, mai no desapareixerem", conclogué l’interlocutor. Tot seguit, la interpretació del Cant dels Ocells, de Pau Casals, posà fi a la protesta. (Diari de Balears)

Quatre mil persones amb el poble palestí i contra l'ofensiva militar israeliana a la franja de Gaza [Miquel Lòpez Crespí]

 

Perpinyà: Unes dues mil persones es van manifestar per la pau a Palestina. La mobilització ha finalitat amb incidents i algunes detencions. Es veu que un grupet de joves, que no tenien res a veure amb la manifestació es van dedicar a destruir els aparadors de diversos botigues de centre vila, segons els organitzadors de la marxa. Aquesta és la tercera que es fa a Catalunya Nord d'ença que va començar el conflicte i el nombre de participants és mantè.

 

Manifestación por Gaza en Valencia   Multitudinària protesta a València contra els atacs d'Israel en Gaza

Milers de persones s'han concentrat en la plaça de l'Ajuntament de València per a condemnar els atacs d'Israel en la franja de Gaza i mostrar el seu suport al poble palestí. Convocada per la Plataforma per Palestina de València, de la qual formen part al voltant de seixanta organitzacions entre associacions, sindicats i partits polítics, aquesta concentració forma part de les mobilitzacions organitzades per a demanar el cessament dels atacs contra el poble palestí.

Els manifestants, més de 5.000 persones, han portat nombroses pancartes amb diferents lemes com: "No a l'ocupació. Pau amb justícia per a Palestina", "Aturem el genocidi del poble palestí"...  En la manifestació han estat presents membres de la Comunitat Palestina a València i representants polítics, sindicals i socials.

En el manifest que s'ha llegit, la Plataforma exigeix al Govern espanyol que denuncie clarament la perllongada política d'agressions d'Israel cap a la població palestina, que suposa la reiterada violació dels drets humans, i que prenga les oportunes mesures de pressió, com la cridada a consulta a l'ambaixador i la suspensió d'acords comercials amb Israel. Així mateix, sol·licita a la Unió Europea que faça un ús eficaç de les seves directrius per a promoure el compliment del dret internacional, inclosa l'adopció de mesures restrictives i sancions mentre que al Tribunal de L'Haia li ha sol·licitat que inicie un procés judicial contra el Govern israelià per crims contra la Humanitat i genocidi. Les exigències de la Plataforma arriben a també al Consell de Seguretat de l'ONU, al que insten a adoptar mesures concretes que garanteixin la protecció del poble palestí davant un atac que ha qualificat de sanguinari i totalment injustificat, al mateix temps que li ha demanat l'obertura de fronteres perquè entre ajuda humanitària a la zona.

Finalment, la Plataforma per Palestina ha cridat a la societat valenciana a manifestar-se el proper dissabte 17 de gener, a les 18 hores, a la Plaça de Sant Agustí de València.

València: Unes 500 persones a pla plaça de l'Ajuntament [Levante]

   "El periòdic Levante s'equivoca " [Soc el que veus]

 

Figueres: Unes 500 persones es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament  per exigir la fi dels atacs israelians a la Franja de Gaza i mostrar la seva solidaritat amb el poble palestí. Els manifestants han cridat van dipositat espelmes al voltant d'una gran bandera palestina col·locada al mig de la plaça. Després de la lectura del manifest i de tres minuts de silenci, l'acte va finalitzar amb la crema d'una bandera d'Israel. (diverses fonts)

palesman1Manlleu: La plaça Fra Bernadí va aplegar una nova concentració de rebuig als atacs israelians contra Gaza. Unes 500 persones van participat de la protesta, que va començar amb la crema d'una bandera israeliana. Els concentrats van llegir un manifest de protesta i hi van haver diverses intervencions de rebuig als atacs contra la franja de Gaza. Els manifestants van assegurar que seguiran amb la protesta fins que els atacs no s'aturin. (Més Osona)

 

 

Tarragona: Unes 250 persones es van concentrar a la Rambla Nova, on es va llegir un manifest en què es demanava al govern espanyol que aturi el comerç d'armes amb Israel i al català que hi suspengui els acords comercials. També es van fet tres minuts de silenci per les víctimes. Després, els manifestants es van dirigir cap a la plaça de la Font, on es va tornar a llegir el manifest i es va cremar una bandera israeliana. Allà es va donar per acabada la protesta, però algunes persones van continuar i van penjar un mocador palestí a l'enxaneta del monument als castellers.  

Divendres 9 de gener

olotOlot: es van concentrar un centenar de persones

 

 

 

 

Castelló de la Plana: Unes cinc-centes persones, segons la policia local i unes mil cinc-centes, segons els organitzadors, es van aplega a la plaça de Maria Agustina. Dilluns hi ha prevista una altre concentració a la Universitat Jaume I

 

Dijous, 8 de gener

Mataró: unes dues-centes persones es van concentrar davant de l'Ajuntament


 

 

 

 

Per saber-ne més:  

Augmenten les mobilitzacions a tot el país en suport al poble palestí i condemna la masacre de Gaza. Llibertat.cat

Mobilitzacions de suport amb el poble palestí a Girona, Palma i Figueres. Llibertat.cat

Milers de persones es manifesten de nou arreu del país en contra de la "massacre" a Gaza. Llibertat.cat 

Reaccions de suport al poble palestí davant l'ofensiva terrestre de l'exèrcit israel. Llibertat.cat

Mobilitzacions arreu de la nació en solidaritat amb el poble palestí. Llibertat.cat 

Concentracions a tot Europa contra la masacre de Gaza. Llibertat.cat 

La franja de Gaza: el Maresme palestí. El Punt 

Què està passat a Gaza? Què està passant a Palestina? La Fàfrica 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid