Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les universitats catalanes bullen d'activitats contra el Procés de Bolonya

Al llarg d'aquesta setmana es duen a terme tot tipus d'activitats i mobilitzacions en contra de la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), les més visibles de les quals tindran lloc el dijous  amb la jornada de mobilitzacions universitàries que tindran lloc a diferents poblacions d'arreu dels Països Catalans. Més enllà de les tancades i vagues que es desenvolupen a la Universitat de València, aquesta setmana se'n realitzen també a altres centres, amb mobilitzacions també des de l'ensenyament secundari.
 

18/11/2008 00:41 Educació
En el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i segons fonts estudiantils, més de 200 estudiants convocats per la Coordinadora d'Assemblees de Facultats (CAF) i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han ocupat les aules de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. Pel dilluns 24, es preveu que la tancada s'ampliï també a la Facultat de Filosofia i Lletres i previsiblement a la Facultat de Comunicació a partir del dimecres vinent.
 

Activitats durant la Tancada a la UAB

Els col·lectius convocants, i especialment davant de la campanya de desprestigi iniciada pel mateix degà criminalitzant la postura dels vaguistes, consideren que les protestes han tingut un seguiment "massiu" que s'ha vist marcat pel diàleg i el debat. En aquest sentit, CAF i SEPC anuncien que seguira "amb la ocupació de la facultat fins que el rectorat accepti que el referèndum previst pel dia 25 de novembre sigui vinculant" així com per la retirada "dels expedients disciplinaris a les 31 estudiants i les 15 imputacions per via judicial" que afronten estudiants d'aquesta universitat i pel reconeixement oficial "del dèficit públic que pateix la UAB i la impossibilitat d'aplicar un nou pla d'estudi amb aquest finançament".

 

Piquet informatiu al Campus Raval de la UBEn el cas de la Universitat de Barcelona (UB), les principals mobilitzacions han tingut avui a l'anomenat Campus Raval, que aplega les facultats de Filosofia i Geografia i Història. La setmana de lluita ha començat amb la paralització de totes les classes, amb la realització de piquets informatius i l´inici de les activitats de la universitat alternativa. Els i les estudiants recorden la celebració d'un referèndum en aquest campus en contra la implantació del Procés de Bolonya i les destacades xifres assolides pel vot nul en les recents eleccions a rector per demanar "diàleg" en defensa d'una "universitat pública i de qualitat".

 

A la també barcelonina Universitat Pompeu Fabra (UPF), el primer dia d'aquesta setmana ha comptat també amb la protesta contra la visita de la ministra espanyola de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia. Diverses desenes d'estudiants s'han concentrat a les dotze del migdia, seguint la convocatòria del Comitè de Vaga a la porta de l'edifici Ca l'Aranyó del campus Comunicació de la UPF, sota el lema "La universitat al servei del poble. Ni de les elits, ni del mercat!", davant de la visita d'alts càrrecs a nivell estatal de la política universitària encapçalats per la mateixa ministra.

 

Acampada a la Universitat d'AlacantA la Universitat d'Alacant (UA), l'Assemblea d'Estudiants d'aquesta universitat duu a terme una acampada des de dilluns  farcida d'assemblees, taller, xerrades i debats per a reflexionar sobre els canvis que s’estan produint a l’educació. Els i les estudiants afirmen que "volem que se’ns pregunte, se’ns informe i se’ns tinga en compte sobre la posada en marxa del Pla de Bolonya."

 

A la Universitat de Lleida (UdL), el moviment estudiantil segueix denunciant els efectes d'aquesta reforma al centre universitari de les Terres de Ponent, i critica el paper que ha vingut jugant el rectorat davant d'aquest procés "neoliberalitzador". 

Al crit de "Fem-nos escoltar, defensem la pública", els i les estudiants demanen "que es paralitzi l’aplicació d’aquest procés" i recorden que l'any passat aquest ja va quedar "deslegitimat" a través d'una consulta popular en la que un 94,56% dels vots "demanaven expressament l’aturada d’aquest procés i l’inici d’un procés de debat sobre la universitat pública."segons informa el SEPC.
 
A la Universitat de València (UVEG), d'altra banda, és on les mobilitzacions es troben més rodades arran de les tancades als diferents campus de la capital del País Valencià que es duen a terme des de dies enrere. Al llarg d'aquests dies els i les estudiants, agrupats en diferents assemblees de facultat, han arribat a tancar-se simbòlicament una nit al rectorat i a força un debat públic amb el propi rector

Des dels blocs de diferents assemblees d'aquesta universitat pot seguir-se'n l'activitat

- Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

- Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Filosofia

- Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Geografia i Història

 

 

 

Convocatòries i manifest pel 20-N
 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans convoca una jornada de vaga i mobilitzacions a les universitats de tot el país per demà, dijous 20 de novembre, per tal de mostrar el rebuig a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, anomenat popularment Procés de Bolonya.

Les manifestacions que estan convocades, sota el lema "Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya!", pel dijous 20 de novembre, són:

Als Països Catalans decidim Universitat Pública. Aturem Bolonya· Barcelona: 12h. Plaça Universitat   
· Girona: 12h. Plaça Catalunya 
· Lleida: 11.30h. Plaça Víctor Siurana (davant del rectorat)  
· Tarragona: 12h. davant de la Facultat de Psicologia   
· Vic: 12h. Plaça Major   
· Castelló: 12h. Plaça de la Pau   
· València: 12h. davant de la Facultat de Geografia i Història
· Alacant: 12h. davant del Monument de la Mà    
· Benissa: 11.30h. a la plaça de l'Ajuntament   
· Manresa: 12h. a la plaça Crist   
· Olot: 11.30h. a la plaça de l'àngel

 

 

 

 

Per saber-ne més:

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

El SEPC convoca mobilitzacions pel proper 20 de novembre - Llibertat.cat 

El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

Bolonya amenaça l´ensenyament d´història del País Valencià - L'Accent

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - Llibertat.cat

Atenes acull el tercer fòrum europeu d'estudiants - Llibertat.cat

La repressió política a la UAB - Especial sobre els conflictes a la UAB

El SEPC planteja els seus reptes per al curs 2008/2009- Llibertat.cat

"L´ensenyament públic català en peu de guerra" a l'ACCENT- Llibertat.cat

 


  
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid