Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Veïns de Vilafranca del Penedès fan sentir la seva veu pels sorolls i vibracions que causa el TGV

L'audiència pública es una eina que el reglament orgànic municipal de Vilafranca - una modificació realitzada per la CUP - ofereix a tots els ciutadans de la Vila 
Ahir al vespre va tenir lloc a Cal Bolet l'audiència pública (veure vídeo) demanada per 600 veïns de Vilafranca per parlar dels problemes causats pel soterrament i cobriment de les vies a Vilafranca. El públic, unes 200 persones, es va queixar pels sorolls que causen els trens de mercaderies, vibracions dia i nit, i esquerdes aparegudes en les seves vivendes.

 

17/10/2008 23:11 Política

 

Bloc de Xavier Navarro, regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès:

La única estratègia, democràcia popular 

Als darrers dies he tingut el plaer de participar a la meva primera -i primera a la nostra Vila- audiència pública. L'audiència pública es una eina que el reglament orgànic municipal de Vilafranca - una modificació realitzada per la CUP - ofereix a tots els ciutadans de la Vila. En definitiva l'audiència pública és un acte obert que pot convocar l'ajuntament o la ciutadania i en el qual els assistents a la mateixa poden intervenir lliurament per a expressar la seva opinió, indignació, suggerir o recriminar respecte a un tema concret de la Vila en el qual l'ajuntament té l'obligació d'informar sobre les seves actuacions político-administratives.

En aquest cas va ser convocada mitjançant la recollida de més de 600 signatures -només calien 300 i varen ser recollides durant el mes d'agost- de ciutadans i ciutadanes de la nostra Vila per a demanar a l'ajuntament explicacions respecte al problemes de sorolls, esquerdes i vibracions que el pas del TGV ocasiona pel seu pas pel centre de la Vila. Aquests veïns als quals des de la CUP hem vingut ajudant i assessorant durant els darrers mesos, van aconseguir fer un gran exercici de participació ciutadana i de democràcia popular.

Al més pur estil d'una assemblea, és succeïen les intervencions dels veïns, algunes criticant, algunes aportant i altres suggerint. Mentre, l'ajuntament havia de donar explicacions d'allò fet i d'allò no fet. I assumia de forma pública la seva responsabilitat i el seu compromís vers els ciutadans de la nostre Vila. Aquest acte gens polític i molt democràtic, és un primer pas cap l'exercici d'una veritable democràcia que faci seva aquella màxima Zapatista de "Està vostè entrant en territori zapatista. Aquí mana el poble i el govern obeeix".

Més enllà de consignes i de direccions polítiques que només volen professionalitzar la política per acabar en el mateix sac dels que critiquem, cal treballar per dignificar i donar credibilitat a les reivindicacions veïnals. Això és la veritable unitat popular. Aquest ha de ser i serà el nostre camí.

Per saber-ne més:

Els afectats per les vibracions del TAV reclama una audiència pública. CUP de Vilafranca del Penedès

El 16 d'octubre es celebrarà l'audiència pública sobre les obres del TAV CUP de Vilafranca del Penedès

El TGV també genera esquerdes a Santa Oliva i tremolors al barri Nou del Vendrell. Llibertat.cat 

El veïnat afectat per les vibracions del TAV reclama una audiència pública. Llibertat.cat 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid