Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un militant de l'AJL detingut pels Mossos d'Esquadra durant els actes de commemoració de la Diada

La CAJEI, l'AJL i la CUP demanen responsabilitats davant l'agressió dels Mossos durant l'ofrena del Roser

Els Mossos d'Esquadra han agredit i detingut avui a Lleida en G.S, actiu militant de la CAJEI. La detenció ha tingut lloc en plena commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, quan el jove independentista participava en una protesta pacífica a la seva ciutat, Lleida.

11/09/2008 19:40 Política

El policia ha escanyat al jove per procedir després a la seva detenció. Mentre G.S mantenia un cartell en defensa del Roser a les seves mans, un agent dels Mossos d'Esquadra l'ha escanyat i després han procedit a apallissar-lo un cop era al terra. Davant la situació, el cos policial ha carregat contra desenes de manifestants de totes les edats que estaven protestant per la brutal agressió que han tingut lloc davant del seus ulls i de les càmeres fotogràfiques i de televisió (veure imatges).

n militant de l'AJL  detingut pels Mossos d'Esquadra durant els actes de commemoració de la Diada Després d'estar tancat 4 hores a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida, G.S. ha estat posat en llibertat amb càrrecs, acusat d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. G.S. ha sortit de la comissaria gràcies a la pressió popular i mediàtica, degut a l'evident desproporció de l'actuació policial. En sortir de comissaria, el jove indepentista s'ha dirigit a l'hospital per fer l'atestat mèdic, sota l'aixopluc dels seus companys de l'Assemblea de Joves de Lleida.

 

Des de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) exigim:

- La lliure absolució de tots els càrrecs que se l'imputen al veí de Lleida detingut aquest migdia.

- Una immediata investigació dels fets i que es depurin responsabilitats. A més aquest cop hi ha material fotogràfic i audiovisual de sobres per demostrar com han succeït realment els fets, ja que l'actuació policial s'ha produït davant de diversos periodistes i desenes de persones.

- Que s'aturin les constants agressions i persecucions policials contra el jovent independentista organitzat.

- Que s'aturi també l'absoluta impunitat amb que actuen els Mossos d'Esquadra contra el conjunt de la població catalana.


Els fets han tingut lloc en plena Diada Nacional. Una data simbòlica i just en el moment en que desenes de veïns de Lleida protestaven per la destrucció del Roser. Així, queda pal·lesa la funció repressiva del cos policial dels Mossos d'Esquadra, que actuen al servei d'interessos polítics i econòmics espanyols i contra la voluntat de la població lleidetana i dels Països Catalans.

Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), 11 de Setembre de 2008.


COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE JOVES DE LLEIDA

Comunicat de premsa arrel de la detenció d'un jove aquest matí a Lleida durant els actes de l'ofrena floral al Roser en motiu de l'11 de setembre

En commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, entitats, associacions i partits polítics realitzen a l'edifici del Roser una ofrena floral.
Com cada any, l'Esquerra Independentista lleidatana també hi participa. L'acte estava
organitzat per la CUP i l'Assemblea de Joves de Lleida (AJLL), i comptava amb el suport del Casal Ocell Negre i l'actuació de la Colla Bastonera del Pla de l'Aigua. S'ha realitzat a les 10.30 h del matí i ha transcorregut amb total normalitat.

Des de que es va fer públic que l'edifici del Roser seria convertit en un Parador Nacional (una cadena d'hotels de luxe instal•lats en edificis històrics) les protestes populars contra els partits polítics que van prendre la decisió –PSC, ERC i IC-V- han estat una constant en els actes de l'ofrena floral. Avui no ha estat una excepció.

Després del pas de la comitiva del PSC, un agent antidisturbi dels Mossos d'Esquadra ha començat a agredir violentament a un jove que participava de la protesta, tot agafant-lo pel coll i ofegant-lo.

Nombroses persones allà presents han recriminat a aquest agent i d'altres que l'estaven encobrint, la seva actuació.

Llavors, els agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana, que feien un cordó per impedir la protesta, han començat a carregar contra les persones que protestaven, fent-les fora de les proximitats del Roser.

El jove ha estat detingut després de ser novament agredit al terra. Es tracta de G.S.C, membre de l'Assemblea de Joves de Lleida.

Denunciem:
- l'agressió violenta i la detenció de G.S.C
- l'agressió i la càrrega indiscriminada, abusiva i violenta contra tota la gent allà present per part d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana. Nombroses persones han resultat contusionades.
- Aquest no és un fet puntual. Hem denunciat múltiples vegades la repressió sistemàtica que duu a terme el govern de la Paeria, amb majoria absoluta del PSC, contra membres dels moviments socials lleidatans.
- En G.S.C. és un membre conegut de l'AJLL, de la que exerceix de portaveu. L'actuació totalment intencionada de l'agent dels Mossos d'Esquadra fa evident que ha estat agredit i detingut per aquest motiu.
- Que els agents de policia han impedit l'exercici de la professió periodística i de la lliure expressió, tot tapant els objectius de les càmeres de periodistes allà presents

Exigim:
- la llibertat immediata i sense càrrecs de G.S.C
- que s'investigui l'actuació desmesurada, indiscriminada, abusiva i violenta dels agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana, especialment l'actuació provocativa i violenta de l'agent que ha agredit físicament a G.S.C, i dels que l'han encobert, i que se'n depurin responsabilitats

I per tot això, convoquem una concentració avui 11 de setembre de 2008, a les 17h, davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida

Lleida, 11 de setembre de 2008
Assemblea de Joves de Lleida (AJLL-CAJEI) i Assemblea Antirepressiva de Ponent (AAP) 

 

La CUP de Lleida

Avui onze de setembre, com cada any, l?Esquerra Independentista ha realitzat la seva ofrena floral al Roser i ha fet sentir la seva protesta a l'entrada dels polìtics responsables de que aquest edifici, on moriren assassinats centenars de lleidatans que defensaven Lleida davant les tropes de Felip V el 1707, esdevingui un Parador Nacional, un hotel de luxe per uns pocs en un edifici que era d'ús públic i cultural.

La CUP i la resta de l'Esquerra Independentista ha mostrat el seu desacord de manera totalment pacífica davant l'entrada dels diferents partits, assetjats en tot moment per un dispositiu policial desproporcionat i desconegut per un Onze de setembre a Lleida.?Ha estat amb l?entrada del PSC i de l?alcalde de Lleida al seu davant quan els mossos han desallotjat a tota la gent dels voltants del Roser de manera indiscriminada.

 

Un company, membre de l'Assemblea de Joves de Lleida, ha estat detingut ?nicament per haver cridat en contra del parador al Roser, detenció que s'ha produït amb una violència totalment desproporcionada per part dels mossos d?esquadra, fet que es pot veure de manera clara i contundent en les diferents fotografies i imatges de la detenció que han pres els mitjans.? Davant d'això, la CUP demana explicacions i responsabilitats tant a l'alcalde de Lleida, el Sr. Àngel Ros, com al delegat d?interior de la Generalitat i membre de ICV, el Sr. Pere Blasco, per aquesta acció violenta i desproporcionada que ha suposat per aquest company rebre lesions i romandre privat de llibertat a comissaria durant hores, sense haver com?s cap fet il·lícit, i que al mateix temps coarta la llibertat d'expressió de la resta de ciutadania.

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid