Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'AJL interposa una denuncia el mosso pels incidents de la Diada a Lleida

L’Assemblea de Joves de Lleida (AJL) va interposar ahir, al Jutjat d’Instrucció de Lleida, una denúncia pels delictes de coaccions i de detenció il·legal i per una falta de lesions, contra el Mosso d’Esquadra que va detenir un jove durant les ofrenes de la Diada a l’edifici del Roser i on el cos policial va carregar brutalment contra les persones que protestaven pacíficament contra la conversió del Roser en un Parador Nacional davant l’entrada dels politics responsables del projecte. 

19/09/2008 08:28 Política
La denúncia, on el jove detingut és el denunciant, manifesta que el jove es trobava realitzant una protesta pacífica i sostenint un cartell crític amb aquest projecte de la Paeria durant tot el transcurs dels fets (tal com demostren totes les fotografies i imatges publicades). Així, s’afirma que malgrat que el jove no havia fet absolutament res, més que entomar els cops, espentes, pessics a les costelles, torsions de braç, intents d’ofec i amenaces per part del mosso, el jove va ser conduit a comissaria on va romandre detingut unes quatre hores.

La denúncia també afirma que el mateix mosso que va agredir el jove ja l’havia amenaçat l’11 de novembre de 2007 després de l’acció de protesta que l’AJLl va fer a l’acte institucional de commemoració dels 300 anys de la caiguda de la ciutat. Després de detenir-lo en aquesta Diada, ho va tornar a fer dient-li “Ara veuràs, ara estàs amb nosaltres”.
 
D’altra banda, el jove resta pendent de declarar davant el jutge i és acusat, paradoxalment, pels Mossos d’Esquadra d’atemptat a l’autoritat –delicte que es correspon a penes d’entre 2 i 4 anys de presó-.
 
L'Assemblea de Joves i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Lleida segueixen exigint explicacions al director dels serveis territorial d'Interior, Pere Blasco, per l'actuació policial que va tenir lloc en el transcurs de l'ofrena floral al Roser dins els actes de commemoració de la Diada a la capital del Segrià.
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid