Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El carter de Cala d'Or rep una agressió per dir el seu nom en català

Una passa més en l’escalada d’agressions produïdes a Mallorca per motius lingüístics
L’Obra Cultural Balear (OCB) considera inacceptable el cas del carter Jaume Estelrich, agredit per l’encarregat del bar Es Caliu de Cala d’Or per dir el seu nom en català. Per a l’entitat, aquest fet representa una passa més en l’escalada d’agressions produïdes a Mallorca per motius lingüístics. Segons l’OCB, els casos denunciats fins ara es limitaven, amb poques excepcions, al maltractament verbal. L’entitat es solidaritza amb l’afectat i fa constar la seva repulsa pels fets. 

 

25/07/2008 07:37 Llengua
L’agressió es va produir ahir al Bar Es Caliu de Cala d’Or, on s’havia desplaçat el carter per demanar una informació relacionada amb la seva feina. La conversa, que va derivar en una discussió, es va produir en castellà. Finalment, l’agressió tengué lloc quan l’encarregat del bar li va demanar el nom i Jaume Estelrich l’hi digué en català. El carter ja ha denunciat els fets davant la justícia.

L’Obra Cultural Balear considera que casos com aquests són el resultat d’un clima d’impunitat i de menyspreu cap a la diversitat lingüística impulsat des de determinats sectors polítics, intel·lectuals i mediàtics. En aquest sentit, l’entitat ha remarcat un augment exponencial dels casos de discriminació lingüística durant els darrers anys, molts d’ells a àmbits oficials com ara la salut, la justícia o la seguretat ciutadana. També el món comercial i de la restauració ha estat una font constant de conflictes. L’OCB també assenyala com a causa la manca de voluntat de reconèixer i de fer pedagogia de la pluralitat lingüística per part de les institucions de l’Estat. A més, segons l’entitat, la no equiparació de drets i deures entre castellà i català a l’Estatut de Balears també dóna ales a les actituds hostils a la llengua catalana. 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid