Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de dues mil persones es manifesten a València contra el circuit de Fórmula 1

Ahir a la tarda, entre dues i tres mil persones, segons els organitzadors, (centenars la majoria de mitjans de comunicació) es van aplegar a  la plaça de l'Ajuntament  de València  per manifestar-se en contra la celebració del Gran Premi d'Europa, puntuable per al Mundial de Fórmula 1, entre el 22 i el 24 d'agost al circuit urbà per considerar-lo “un disbarat” des del punt de vista ambiental, social i econòmic. La Coordinadora Fórmula Verda, integrada per més de quaranta organitzacions ciutadanes i ecologistes va convocar la la marxa.

01/06/2008 11:15 Territori
La manifestació, que va transcórrer pel carrer San Vicente, la plaça de la Reina i la plaça de la Verge fins a arribar al Palau de la Generalitat. Allí es va llegir un manifest de deu punts en el qual es va subratllar que "el circuit no és una necessitat ni una prioritat per a cap barri".
 
Així mateix, entre altres qüestions van assenyalar que "la inversió de diners públics en un negoci privat com la Fórmula 1 és una decisió de les Administracions Valencianes que no respon a les prioritats socials dels barris de la ciutat", i van qualificar el decret aprovat pel consell que declara d'interès general la competició de "estat d'excepció ambiental". Així mateix, es va parlar de contaminació acústica i impacte mediambiental, i de la mateixa manera van assenyalar que l'esdeveniment "ocasiona seriosos problemes en els accessos al Port i els Poblats Marítims.
 
El manifest aposta per 'una nova cultura urbana', explica que hi ha altres alternatives per a fer la competició com, per exemple, el circuit Ricardo Tormo de Xest. "Fer un segon circuit després del de Xest i a només 30 quilòmetres és un disbarat i un balafiament, més que res perquè el de Xest ja es duu dos terços del pressupost autonòmic d'Esports", mentre a la ciutat de València "hi ha un sector de població cada vegada més important que no arriba a final de mes i no pot accedir a l'habitatge".
 

 

 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid