Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'atur augmenta als Països Catalans

Per l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, publicat al seu espai web

La setmana passada coneixíem les dades d’atur del mes de maig de la mà del Ministeri de Treball espanyol, les pitjors registrades a nivell estatal en els darrers 12 anys en aquesta època de l’any. Aquestes dades ens mostren un increment de 7.682 persones arreu dels Països Catalans, les quals s’afegeixen al mes de mig milió de persones aturades al nostre país i que confirmen el creixement constant que està experimentant altra vegada l’atur.

13/06/2008 12:06 Informes
La importància d’aquestes dades rau en la variació interanual, ja que en tant sols un any l’atur ha crescut en 130.824 persones.
 
Per territoris, el País Valencià és l’àrea més castigada, amb una pujada del 2,66 % en el darrer mes. Catalunya presenta un creixement de l’atur una mica més lent i les Illes Balears i Pitiuses tenen una considerable reducció de l’atur (més de 10 punts percentuals). Tot i això, si ens fixem en la variació interanual, els resultats dels tres territoris apunten a un creixement de l’atur que oscil·la entre entre el 24 i el 32 %.

Per sectors, el sector de la construcció (5.685 persones) és el més perjudicat de tots. Cal destacar també el creixement de l’atur del sector serveis per davant de la indústria, si bé en el cas de les Illes Balears aquest és el que en el marc de la campanya d’estiu que s’acosta ha fet reduir les xifres mensuals.

 


Taula d’elaboració pròpia. Font: Ministerio de Trabajo e Imigración
 
Davant d’aquestes dades, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC constatem que encarem una etapa recessiva que comportarà greus conseqüències envers la classe treballadora dels Països Catalans. L’increment de l’atur durant el mes de maig, un mes caracteritzat per un augment de l’ocupació, és un mal símptoma del que ens espera als propers mesos. I en aquest sentit, cal destacar que és ara que comencem a veure les conseqüències de la manca de previsió sobre l’esfondrament de la cultura del totxo.

Alhora, no podem deslligar aquest fet de l’increment de preus de tot tipus de productes de primera necessitat, destacant l’encariment del petroli i la imminent pujada de les tarifes elèctriques.
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid