Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Air Berlin s'ha comprmés a informar de manera objectiva sobre la realitat lingüística del país

 L’Obra Cultural Balear (OCB) es va reunir amb Álvaro Middelmann, delegat d’Air Berlin per Espanya i Portugal. El motiu, parlar de la campanya iniciada per l’entitat amb motiu de la publicació d’un editorial contrari a la llengua catalana a la revista Air Berlin Magazin. 

12/06/2008 03:01 Política
En el decurs de la trobada hi ha haver un acostament de posicions entre l’OCB i la companyia alemanya. Middelmann s’ha compromès a informar de manera objectiva sobre la realitat lingüística i cultural de les Illes Balears a futurs números de la publicació, de manera que es pugui pal·liar la mala imatge de les Illes Balears (i del conjunt de territoris de llengua catalana) provocada per la publicació de l’editorial.
 
El representant d’Air Berlin ha afirmat que el contingut del text en cap moment tenia la intenció d’ofendre els catalanoparlants i que la companyia respecta la cultura pròpia de Mallorca.
 
Els representants de l’Obra Cultural Balear van demanar a Middelmann que, a més enllà de mantenir una actitud respectuosa cap a la llengua, l’empresa la faci servir de manera habitual i va instar Air Berlin a arribar a acords amb el Govern de les Illes Balears per fer-ne avançar l’ús. Middelmann, per la seva part, va afirmar que estudiaran el tema. 

D’altra banda, l’Obra Cultural Balear va fer una valoració de la campanya iniciada la setmana passada per demanar una rectificació a l’empresa. L’entitat va destacar la importància de la mobilització ciutadana, a la qual van participar milers de persones arreu dels Països Catalans. Sense elles, segons l’OCB, la companyia continuaria mantenint una postura tancada cap al català, tot mantenint una visió subjectiva i ideològicament tendenciosa de la realitat de les Balears. De totes maneres, l’entitat s’ha compromès a mantenir-se vigilant fins que Air Berlin no manifesti una actitud positiva envers la llengua catalana. 
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid