Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació del Protocol d'Istanbul contra la tortura

Demà divendres es realitzarà a l’Ateneu Barcelonès la traducció del Protocol d’Istanbul, que ha estat traduït durant els darrers mesos per  l’Associació Memòria Contra la Tortura. Aquest document, editat dins les sèries de “capacitació professional” de l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans, constitueix una eina fonamental en la lluita contra la tortura, especialment per a la seva detecció. Alerta Solidària va destacar fa pocs dies la importància d’aquest protocol en la lluita per l’eradicació d’aquesta pràctica que encara es reprodueix a les comissaries i casernes de l’Estat espanyol.

15/05/2008 23:44 Política

Aquest treball, editat en català gràcies a la traducció realitzada per l’Associació Memòria Contra la Tortura i a l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura ,  aporta als professionals mèdics el manual que permet detallar, tècnicament i sistemàtica, els danys infringits a una persona a partir de les seqüeles observades en el cos. Es tracta d’un novetat, inèdita en el marc català fins al dia d’avui, una guia detallada per tal de reconèixer les tècniques de tortura més esteses i habituals entre els cossos policials.


Els organitzadors d’aquest acte i Alerta Solidària han destacat que l’aportació d’aquest protocol, i la seva difusió a través d’aquesta traducció al català, aproximarà el món mèdic a la realitat de la pràctica de la tortura envers els detinguts. Aquesta aportació  el món mèdic en la lluita contra la tortura, segons va manifestar fa pocs dies l’organisme antirepressiu català “implica donar un salt qualitatiu importantíssim en la lluita contra la tortura. Ens situa en disposició d’avançar, de deixar l’etapa present (la de la denúncia) per la de l’ofensiva en la socialització d’una lluita en la que el conjunt de la població hi té una responsabilitat”.


 Alerta solidària, que ha difòs la convocatòria de l’acte de demà, ha agraït públicament el treballl realitzat per l’AMCT i l’ACAT en la traducció d’aquest manual i “en la feina realitzada dia a dia en fer front a la tortura, als torturadors i al sistema judicial, polític i mediàtic que l’amapara i a voltes, el legitima”.


L’acte de presentació del Protocol d’Istanbul  a Barcelona es realitzarà aquest 16 de maig, a les vuit del vespre, a l’Ateneu Barcelonès (C. Canuda, núm. 6 de Barcelona) A l’acte hi participaran en Josep Maria Terricabras (Catedràtic de filosofia i Director de la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona), Oriol Martí (Metge i professor de psicologia social i psicoanalista), Olga Casado (Metgessa de família i membre de l’AMCT) i Lluïsa Domingo (Advocada i membre de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col•legi d’Advocats i Advocades de Barcelona).

Per saber-ne més:

www.proutortura.net

Silenci, es tortura Publicat a Llibertat.cat

Gara difon les fotografies de les lesions a Igor Portu provocades per la tortura Llibertat.cat

Periodistes apologotes de la tortura i posicionaments valents de denúncia Llibertat.cat

Segona mort a mans de la Guàrdia Civil en 3 dies al País Valencià Llibertat.cat

Mor a mans de la Guàrdia Civil un detingut a Borriana Llibertat.cat

Amnistia Internacional denuncia l'existència de la tortura a l'Estat

La CPT argumenta les 128 denúncies de tortura i qüestiona les dades d'Interior Llibertat.cat

Noves jornades contra la tortura a Barcelona Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid