Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més d'una desena de municipis presentaran mocions per demanar la Vegueria de Ponent

Fa dues setmanes que la Intercomarcal de Ponent de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va presentar la campanya Si els dius Països Catalans, digues-li vegueria de Ponent”  davant les portes de la Diputació de Lleida i ja són més d'una desena els municipis on s'ha registrat la moció. Entre les localitats on s’ha presentat aquesta moció destaquen les diverses capitals de comarca com Balaguer, Lleida, Tàrrega i Mollerussa i d'altres de prou significativess com Linyola, Barbens o Bell-lloc.

27/05/2008 00:48 Territori
En aquestes poblacions en les que es preveu que la moció sigui debatuda en les properes dates en els respectius plens i en molts casos, de ben segur, aprovada. En aquest sentit també, són diversos els municipis de la comarca de les Garrigues on la moció serà presentada en les properes dates en els registres municipals amb el suport d'entitats locals força significatives.
 
La CUP valora molt positivament el compromís pres per entitats com l'Ateneu Popular de Ponent i la mateixa Universistat de Lleida en boca del seu rector, el sr. Joan Viñas, arran de la presentació de la iniciativa per part de la CUP, d'impulsar el debat ciutadà sobre la denominació de la futura vegueria en el si de les respectives entitats i institucions. La CUP considera doncs, obert de nou el debat que alguns partits havien volgut tancar amb el pronunciament unànime del ple de l'ajuntament de Lleida en favor de la denominació vegueria de Lleida i emplaça als sectors socials que apostin per un desenvolupament territorial equilibrat, no centralista i no provincià, a impulsar la moció en els seus municipis així com el debat implícit que aquesta genera.
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid