Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les CUP inicien a les portes de la Diputació la campanya per la Vegueria de Ponent

La intercomarcal de Ponent de la Candidatura d’Unitat Popular va presentar, dimarts 6 de maig, a les portes de la Diputació de Lleida una campanya en favor de la denominació de Vegueria de Ponent, aquesta campanya impulsarà la presentació d’una moció en els consistoris de les capitals de comarca de les Terres de Ponent en que en que es buscarà un posicionament dels plens favor de la denominació Vegueria de Ponent, per a la futura vegueria que inclourà les comarques de Ponent.

08/05/2008 22:25 Territori
Atès que s’ha obert el debat polític sobre quina ha de ser la denominació d’aquesta Vegueria que inclourà les comarques del Urgell, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, la Noguera i les Garrigues, i arran del posicionament d’alguns ajuntaments com el de Lleida, apostant aquest darrer per la denominació Vegueria de Lleida, una denominació que entenem extremadament localista i pejorativa per a la resta de capitals de comarca.

Entenent que Vegueria de Ponent és l’única denominació que podent ésser compartida per la resta de comarques per integradora i no discriminatòria, és al mateix temps, l’única que marca quins són els límits territorials de la nostra nació. El concepte “Ponent” no dóna peu a ambigüitats, es refereix a aquells territoris fronterers situats a l’oest d’un conjunt, els Països Catalans, sense extensió més enllà de la que marquen els seus propis límits, en aquest cas, el riu Cinca. 
 
És amb aquesta voluntat que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) presentarà al registre dels ajuntaments de les capitals de comarca de de Ponent (Balaguer, Borges, Cervera, Mollerussa, Lleida i Balaguer) una proposta de resolució, on es proposa que els consistoris, davant del procés de reordenació territorial i l’obertura del debat polític sobre quina ha de ser la denominació de la vegueria que inclourà les comarques de Ponent, es posicioni en pro de la denominació Vegueria de Ponent.

Tot i no tenir presència als seus consistoris, la Candidatura d’Unitat popular presentarà les mocions tot i registrant-les, amb la confiança de que siguin recollides per algun dels grups municipals amb represntació o directament pels seus alcaldes. Posteriorment la mateixa moció serà presentada a diversos ajuntaments més de les comarques de Ponent, com Linyola, Preixens, Torà,... 
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid