Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració davant el rectorat de la UAB contra l'aprovació dels Graus de Bolonya

L'Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) realitzen una manifestació i concentració davant el rectorat per protestar i evitar l'aprovació dels graus de Bolonya. Resulta que ahir,  es va constituir la Junta Permanent de la Facultat, que l'Assemblea no reconeix ja que es va aprovar d'amagat, de pressa i corrents.

30/05/2008 10:39 Política
L'Assemblea de Lletres de la UAB, informa que ahir es va convocar la Junta Permanent de la  Facultat. L'Assemblea va esperar a que entrés tothom per llegir un  manifest. Paral·lament, la degana, sense entrar ni donar cap explicació, ha constituït la Junta a fora de la sala, enmig del vestíbul, fent un recompte a dit dels professors, PAS i fins i tot dos alumnes, amb els quals ha aconseguit el qorum mínim, i ha constituït la Junta obviant tota la resta de juntaris representants de l'Assemblea. Van aixecar la sessió i per continuar-la avui al rectorat a les 12h, on volen aprovar els Graus.
 
El que va fer l'Assemblea es presentar una convocatòria de Junta Extraordinària, que s'està tramitant, on volen que surti una proposta de prorrogació de l'aprovació dels nous Graus fins que no es faci una consulta a tota la Facultat en forma de referèndum, i que es deixi la qüestió pel curs vinent, a l'octubre.
 
Més tard, representants de l'Assemblea  va entrar al despatx de la degana i li van exigir explicacions i que respongués a les demandes: principalment que no es reconegui com a legal la Junta que s'acabava'aprovar d'amagat i de pressa i corrents. També li van demanar la dimissió.  

Acte seguit va arribar el rector i un parell de vicerectors. Tots ells van amparat-se amb el reglament de la Facultat i no van voler deslegitimar la Junta que s'havia constituït.

 

Per saber-ne més:
Continuen les protestes contra el pla de Bolonya a l'UAB. Llibertat.cat

Podeu veure els diferents comunicats contraris a l’entrada dels mossos de la Universitat i descarregar-vos el fulls de recollida de signatures.

Estudiants de la UAB demanen la dimissió del rector per l'actuació dels Mossos. Llibertat.cat

Els Mossos carreguen indiscriminadament contra els estudiants de la UAB. Llibertat.cat

Tancada a la facultat de Lletres de la UAB contra el procés de Bolonya - Llibertat.cat

Seguiment del desallotjament a Kaosenlared.net - Kaosenlared.net 

Reportatge Fotogràfic - David Datzira 

Manifestació estudiantil a Barcelona contra el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

 

Manifest: 

EXIGIM al Deganat de la Facultat de Lletres: 

1.    Que no es convoqui cap Junta Permanent per aprovar els graus aquest curs i que no es reconegui legalment la Junta Permanent constituïda de forma irregular el dijous 29 de maig i que, per tant, aquesta no pugui prendre cap decisió.

 
2.    Que no s'aprovin els graus sense un referèndum previ de tota la facultat. Trobem que una mesura extraordinària com és aprovar uns graus que afectaran milers d'estudiants i centenars de professors en el futur necessiten un debat i posicionament públic del conjunt de la comunitat educativa. Demanem la convocatòria d'un Referèndum i que deganat assumeixi els resultats. Per debatre sobre els graus i la convocatòria d'un Referèndum hem demanat des de l'Assemblea d'Estudiants una Junta Extraodinària, que ja s'està tramitant. 

3.    La dimissió de la degana. Per tres motius:

- Per intentar aprovar a corre-cuita els nous graus a esquenes de la comunitat educativa i amb l'oposició de tot l'estudiantat. 

- Per haver constituït la Junta Permanent de forma irregular, d'amagat dels representants a la Junta Permanent de l'Assemblea d'Estudiants i en el vestíbul, fora del lloc on es convocava la reunió. 

-         Per la seva responsabilitat directa en la càrrega policial del 4 de març, que va produir desenes de ferits entre els i les estudiants reunides pacíficament al pati de Lletres.

4.    Que el Deganat faci públic el seu posicionament sobre els tres punts anteriors. 

Assemblea d'Estudiants de la Facultat de Lletres29 de maig de 2008

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid