Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Quan un govern esdevé un trist ajuntament metropolità

Per Jordi Llauradó, de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Biosca (La Segarra)

Fa dècades que l’actual situació de manca de recursos hídrics a la conca mediterrània, estava pronosticada, avisada i alertada. I com sempre ha acabat arribant, sense cap mesura prevista per a l’ocasió.


El creixement desmesurat especialment a l’àrea metropolitana barcelonina, tant de piscines particulars, com de complexos lúdics i d’una expansió i especulació urbanística, només superada al país valencià, en tot el continent europeu, ha fet disparar el consum d’aigua en la zona metropolitana barcelonina. 

13/04/2008 18:42 Opinió

Fa anys, també molts, que es ve denunciant l’abandó i mal estat de les xarxes d’aigua de dita zona, sense que cap autoritat competent, (si és que l’autoritat és competent en algun cas) hagi fet res al respecte, molt més preocupats per fer una gran política de façana, és a dir, macro projectes urbanístics,( Fòrum, Agbar, Tav et.) molt més visibles i rentables.

Ara  dins de l’actual autoanomenat govern de progrés, qui te les competències, és un conseller d’Iniciativa per Catalunya, aquells que feien campanyes per una nova cultura de l’aigua, ara ja en l’oblit, i passen a l’acció amb la sempre senzilla i populista política de l’aigua que abanderava el PP de José Mª Aznar, aigua sense limitacions per les zones on treuen millors resultats electorals (zona metropolitana barcelonina) i la resta de territori...que s’espavili.


En certa manera ja va bé, que es treguin la careta de progressistes i ecologistes i es mostrin com són realment, uns simples vividors de diner públic, com la resta de polítics que estem mantenint els  i les treballadores d’aquest país.


Sapigueu senyor conseller, que la Catalunya no metropolitana, no l’heu pogut enganyar ni durant la campanya electoral, on negàveu transvasaments d’aigua, quant era evident que es van descobrir les vostres intencions a Prats i Sansor (Baixa Cerdanya) tot i que el govern ho va negar. ( fet molt greu el de mentir a la població). com ara quan dieu que el transvasament que voleu dur a terme d’Isòvol (on avui hi baixa un cabdal de 3,56mts cúbics per segon, dels quals voleu  manllevar 1,5mts cúbics per segon) fins a la boca nord  del túnel del Cadí, serà provisional, temporal, només en cas d’emergència, etc.


A un govern que menteix, ja no se’l pot creure mai més. Per lo tant senyors Francesc Baltasar, Joaquim Nadal  i senyor Llena, no us creiem i no us creurem mai més.

I a tots aquests grups que s’autoanomenen ecologistes, i que ara no es volen posicionar contra el transvasament, justificant que serà per aigua de boca, els hi faig una sola pregunta.
 L’àrea metropolitana barcelonina te dues xarxes d’aigua? Una per ús de boca i una segona per ús industrial i d’esbarjo?.

O per contra, tota l’aigua anirà a la mateixa xarxa? La qual cosa significa que mentre gran part de Catalunya, patirem restriccions d’aigua, als hotels de luxe de l’àrea metropolitana seguiran els seus clients gaudint de banys d’escuma.
 
 Significa que mentre molts pobles hauran de subministrar l’aigua en cubes, a l’àrea metropolitana ni s’adonaran de la sequera, com passa molts anys.

Quan els polítics d’aquest país diuen que garantiran l’aigua per tothom, a quin tothom es refereixen? Perquè estem cada dia més astorats de sentir que duran l’aigua a Barcelona en Vaixells, trens, transvasaments de l’Ebre, del Segre, del Roïna, però sempre cap a Barcelona, la resta del país pels polítics, sembla ser que ja ens espavilarem. Heus aquí perquè aquest trist govern ha aconseguit que la Generalitat de Catalunya sembli un simple ajuntament  de l’àrea metropolitana de Barcelona.


Doncs ara ja no ens queda més que esperar quina és la propera bajanada que diran sobre el tema, tant, Psoe, Iniciativa i  Convergència, perquè  pel que es veu  Esquerra republicana es dedica a fer silenci, no fos cas que acabés de perdre els pocs vots que li queden.  I nosaltres a fer bona la dita dels nostres avantpassats, que la guerra està servida: Mori el mal govern!

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid