Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La UAB impedeix l’entrada d’un estudiant membre del Consell de Govern a la reunió d’aquest òrgan

Estudiants del  comitè de vaga de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han remarcat aquest mantí en roda de premsa "el gir autoritari en el Govern de la universitat s’ha tornat a exemplificar avui davant la presència dels mitjans de comunicació, amb la negada de l’entrada al Consell d’un estudiant membre d’aquest, sense cap mena de justificació i malgrat que la compossició del Consell impedeix que cap votació depengui de la opinió dels estudiants donat la proporció d’estudiants que hi ha representada.

18/04/2008 23:01 Política
Consideren que no és una tònica única de la UAB, donat que el passat 15 de febrer a la Universitat de Lleida es va prohibir el pas a qualsevol estudiant a la inauguració d’una nova Facultat de Ciències de l’Educació prohibició executada amb una forta presència de policia local i Mossos d’Esquadra. La inauguració d’aquesta facultat va ser a càrrec de la la Degana, Rector, el president de la Diputació i l’alcalde de Lleida i el President de la Generalitat, José Montilla i va comptar amb la presència, d’entre altres autoritats mercantils, de la presidenta de la Càmera de Comerç de Tàrrega.
 
Aquest matí, cap a les 9.30, una vintena d’estudiants han convocat una roda de premsa i han fet una concentració al Rectorat amb motiu de la celebració del Consell de Govern per reclamar la dimissió del Rector, Lluís Ferrer i del Secretari General, Rafael Grasa per la seva responsabilitat directa en la càrrega dels Mossos d’Esquadra produïda el passat dia 4 de març contra els estudiants que donaven suports als estudiants tancats a la Facultat de Lletres, amb resultat de prop de 50 ferits entre estudiants i personal docent.
 
El Consell de Govern d’avui és el tercer intent de prosseguir la sessió del dia 5 de Març, que va ser posposada per la concentració de més de 1500 persones de tota la comunitat universitària en rebuig de la càrrega i demanant explicacions. Ni aquell dia, ni a la continuació del Consell, el dia 26, ni el Rector, ni el Vicerector van oferir cap explicació als estudiants. Donat la gravetat dels fets, la Junta de Facultat de Psicologia va instar a la creació d’una comissió d’investigació i els Departaments de Psicologia Social i de Prehistòria van emetre dos comunicats de rebuig a la càrrega dels Mossos i demanant que es fes una investigació sobre els fets per a la depuració de responsabilitats.
 
Es de destacar que l’objectiu del bloqueig del Consell de Govern rau també en la denúncia de la intenció de posar en marxa reformes de funcionament intern de la UAB, com ara la normativa de serveis bàsics, que suposa el primer pas cap a la segregació i mercantilització del serveis docents i de investigació de la UAB, tot restringint el seu funcionament democràtic en pro d’un model clarament gerencial i autoritari.

Aquest model és obertament contradictori amb el que diuen els principis d’actuació de la UAB, recollits a l’article 3 dels Estatuts: “ 1. Per a desenvolupar les seves activitats, la Universitat Autònoma de Barcelona s’inspira en els principis de llibertat, democràcia, justícia, igualtat i solidaritat. Aixa mateix a l’apartat 4 especifica, “4. Són principis especialment proclamats i garantits:a) La llibertat de càtedra, de recerca i d’estudi, així com la llibertat d’expressió i de reunió dins dels recintes i campus de la universitat.
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid