Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LA CUP: "els transvasaments no són la solució"

Davant els falsos debats sobre els transvasaments i la manca de transparència que s'estan generat a l'entorn de la gestió de la problemàtica de la sequera, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va manifestar ahir en roda de premsa a Lleida, que cal passar de les paraules als fets i impulsar la nova cultura de l'aigua i va rebutjar les solucions basades en els transvasaments. Molt especialment els de la conca de l'Ebre o del Roine.

09/04/2008 03:23 Política
Per a la CUP, després de molts mesos de lluita, la gent de la Terres de l'Ebre, amb el suport de sectors amplis de la societat catalana, aconseguiren l'any 2003 aturar el Plan Hidrológico Nacional. Alhora, sorgia amb força un concepte ple de sentit, el de la «nova cultura de l'aigua», basada en la prevenció, la reutilització i la gestió racional dels recursos hídrics. Malauradament, segons la CUP, les mateixes forces polítiques que defensaven aquesta nova cultura de l'aigua quan eren a l'oposició, no s'han decidit a impulsar-la quan han arribat al govern de la Generalitat i no han aprofitat els darrers 5 anys per implementar mesures que fessin realitat noves maneres d'utilitzar i valorar els recursos hídrics.
 
La CUP creu que no han fet la feina ni en matèria de modernització dels sistemes de rec, ni limitant la ploriferació d'urbanitzacions i habitatges unifamiliars amb un consum excessiu d'aigua, ni reparant les fugues a la xarxa de distribució (que oscil·len entre el 30 i el 50 %), ni penalitzant les activitats econòmiques que malbaraten aigua de boca…
 
Així, mentre la pluja era relativament generosa, les conseqüències d'aquesta manca de previsió no es notaven, i és per això que ara, quan la climatologia ens és adversa, se'ns imposen dues opcions: o la falsa solució dels transvasaments, que treuen aigua d'on no en sobra per portar-ne allà on la demanda és alta, o aprofitar la conjuntura difícil per impulsar d'una vegada les mesures necessàries per racionalitzar el consum i la distribució de l'aigua disponible, i per replantajer-nos la sostenibilitat d'un model territorial desequilibrat. Ara potser és el moment de començar a pensar en fer possible que la gent pugui viure on hi ha l'aigua, en lloc de portar l'aigua on s'acumula la gent.
 
És per tot això que la CUP creu cal passar de les paraules als fets i impulsar la nova cultura de l'aigua de la que tant s'ha parlat; per tant, rebutja les solucions basades en els transvasaments de la conca de l'Ebre o del Roine.
 

Per saber-ne més:

- Vuitanta vuit camps de golf al sud de l'Albera. Llibertat.cat

- Dossier sobre l'amenaça del golf. El Tems 14.08.07

- El golf consumeix la mateixa aigua que 20 milions de caps de bestiar. Directa núm 86 

- La CUP de Lleida en contra del transvasament del Segre i anuncia mobilitzacions. Llibertat.cat

"No s'està gestionant la sequera amb honestedat: transvasaments i desenvolupament de nous regadius". Llibertat.cat

El tripartit projecta transvasaments desmuntables mentre subvenciona la neu artificial. Llibertat.cat

Denuncien el transvasament encobert de la venda d'aigua de Tarragona a Barcelona. Llibertat.cat


Torna el PHN? Llibertat.cat

Les plataformes ebrenques convoquen una manifestació dissabte contra les agressions al territori Llibertat.cat

Més d'un miler de persones es manifesten a Tortosa en defensa del territori Llibertat.cat

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid