Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tancada a la facultat de Lletres de la UAB contra el procés de Bolonya

A les 13h, una quarantena d’estudiants han ocupat la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), al marc de la setmana de lluita contra la implementació de la LOU-LUC (el Procés de Bolonya). Amb aquesta tancada volen que la UAB s'insubordini a la LOU i la LAC, segons informa el Comitè de Vaga de la UAB a través d'un comunicat que ha fet públic aquesta tarda.

04/03/2008 19:41 Política

Pel comitè de vaga, la tancada a la facultat significa una mesura més de pressió per lluitar contra l’aplicació, cada vegada més visible, del Procés de Bolonya, les conseqüències del qual afectaran a l’alumnat, al professorat, al personal becari i al personal d’administració i serveis.

Després de l’àmplia oposició de la comunitat universitària al Procés de Bolonya, durant tots aquests anys de lluita consideren que els estudiants no han rebut informació i no se'ls ha tingut en compte en cap moment. És per aquest motiu, que aquesta vegada no ens mouren fins que no sigui escoltada la seva veu, afirmen rotundament.

El tancament s'ha realitzat al finalitzar la cercavila reivindicativa pel campus universitari. En un principi hi ha hagut una certa tensió, però tot s'ha anat calmant conforme passaven les hores, tot i que s'està en tot moment en alerta per si els Mossos d'Esquadra intenten desallotjar la facultat.

El Comitè de vaga de la universitat, integrat pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), d'altres col·lectius d'estudiants, la UGT, alguns professors i el Personal d'Administració i Serveis (PAS).

Les exigències perquè cessi el tancament a la facultat són les següents:


1. El rector ha de reconèixer públicament el dèficit de recursos de la UAB i la situació de quebra, la qual impedeix l’aplicació del procés de Bolonya.
2. El rector ha d’afirmar el seu compromís amb l’ampliació del finançament públic, per tal que pugui garantir-se la qualitat acadèmica, investigadora i d’equitat social per al conjunt del sistema universitari.
3. El rector ha de garantir que no perpetrarà ni repressàlies policials, ni obrirà expedients als estudiants que han protagonitzat el tancament.
4. El rector s’ha de comprometre a obrir un veritable procés informatiu i participatiu, per tal d’oferir les garanties democràtiques que exigeix la comunitat universitària.

Per tant, reclamem que la UAB declari la seva “desobediència activa a la LOU-LUC, negant-se a aplicar els mecanismes que conté aquesta llei per implementar-se” (sic.); és a dir, la insubmissió a aquesta reforma. I això no és cap reivindicació nova, sinó que és exactament el que va proclamar el Clàustre General de la universitat, l’any 2001.

PER LA PARALITZACIÓ DEL PROCÉS DE BOLONYA!
DEROGACIÓ DELS REIAL DECRET I DE LA LOU-LUC!
DECLAREM LA UAB INSUBMISA A L’EEES!

Cerdanyola del Vallès, 4 de març del 2008
Comitè de Vaga de la UAB 

 

Per saber-ne més:
Manifestació estudiantil a Barcelona contra el Procés de Bolonya. Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid