Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Noves jornades contra la tortura a Barcelona

Sota  el títol "Previnguem la Tortura. Balanç i perspectives dos anys després de les recomanacions de Barcelona", la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura (CPT) organitza, passats dos anys de les Jornades de Barcelona que van marcar una fita en la lluita contra aquesta eina de control polític i social, unes noves conferències a la capital catalana. Les jornades s'inicien avui a les 19h al Col·legi de d'Advocats i Advocades de Barcelona amb una taula rodona i finalitzaran dimecres  al Centre Cívic Pati Llimona. Veure el programa
 

04/02/2008 01:54 Política

Dos anys després de les Jornades per la Prevenció de la Tortura celebrades a Barcelona, el febrer del 2006, les organitzacions que integren la CPT, entre elles Alerta Solidària, creuen que és el moment d’analitzar quines mesures o actuacions s’han dut en marxa per part del Govern espanyol i, en particular, quin és el grau de compliment de les recomanacions sorgides dels debats realitzats en les Jornades, els indicats pel Relator Especial per a la Qüestió de la Tortura de les Nacions Unides i les del Comitè per la Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa.

Sobre la taula, i a les portes de les eleccions generals a l’Estat espanyol, destaca l’incompliment del Govern dels seus compromisos respecte aquesta qüestió: el 22 de juny del 2007, va ratificar el Protocol Facultatiu per la Prevenció de la Tortura de les Nacions Unides i, el Mecanisme que se’n deriva encara està per ser dissenyat, assenyala Alerta Solidària.
 
Programa:
 
Dilluns, 4 de febrer, 19 hores, al Col·legi d’advocats i d’advocades de Barcelona (C. Mallorca, 283).
Taula rodona amb:
THEO VAN BOVEN (Ex Relator Especial de la ONU per la qüestió de la Tortura)
MAURO PALMA (President del Comitè per la Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa)
ESTEBAN BELTRÁN (President d’Amnistía Internacional a l’Estat espanyol)
LLUISA DOMINGO (membre de la Comissió de Defensa del Col·legi d´Advocats de Barcelona i de la Coordinadora Catalana per la Prevenció de la Tortura) 
 
Dimarts, 5 de febrer, 19’30 hores, a l’Auditoiri del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (C. Montalegre, núm. 5).Presentació de la investigació “Privación de Libertad y Derechos Humanos. La tortura y otras formas de violencia institucional en el Estado español”, amb la participarció de:
LUIGI FERRAJOLI (Professor de Dret de la Universitat Roma III)
MAURO PALMA (President del Comitè per la Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa)
EMILIO GINÉS (Representant de l’Estat espanyol en el Comitè per la Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa)
JORGE DEL CURA (membre de la Coordinadora Estatal per la Prevenció de la Tortura) • ROBERTO BERGALI (President del Comitè Científic Internacional del OSPDH)
IÑAKI RIVERA (Director del OSPDH i Coordinador de que es presenta).    
 
 
Dimecres, 6 de febrer, 19 hores, al Centre Cívic Pati Llimona (C. Regomir, núm. 3 de Barcelona)
Taula rodona amb representants dels partits polítics espanyols amb representació al Parlament de l’Estat: PSOE, ERC, CiU, ICV i PP. 
 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid