Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Premià de Mar posa pals a la roda a la CUP per desenvolupar la seva tasca

L'Ajuntament de Premià de Mar no deixar reunir-se a la Candidatura d'Unitat popular de la localitat (CUP) al centre cívic,  ja que “cap partit polític del municipi no disposa d’una sala a cap equipament municipal per a ús periòdic”, i tampoc no li cedeix un espai al butlletí d’informació municipal, Vila Primilia perquè l’espai d’opinió “està reservat única i exclusivament als grups municipals amb representació al consistori i a la Coordinadora d’Associacions de Veïns”.

05/02/2008 19:55 Política

Per a la CUP de Premià, la decisió presa té evidentment un rerafons polític sense cap fonament jurídic ni tècnic, i deixa en evidència que els mateixos que en el seu moment van crear l’ordenança reguladora de la utilització d’espais del centre cívic, ara són els que la tenen al calaix i no els interessa rellegir-se-la.Segons l’ordenança, el centre cívic municipal està obert a totes les entitats municipals, mentre aquestes respectin els eixos programàtics del centre i no entrin en conflicte amb els principis democràtics.

Des de la CUP es creu que convindria que les decisions de la junta de portaveus passessin doncs pel sedàs de l’equip jurídic de l’ajuntament per tal que els donin un cop de mà. 

Des de la CUP exigirem una rectificació per part de l’Ajuntament, per aconseguir reunir-nos al centre cívic mentre no disposem d’un espai propi. 

D’altra banda,  tampoc se cedeix a la CUP un espai al butlletí d’informació municipal, perquè l’espai d’opinió “està reservat única i exclusivament als grups municipals amb representació al consistori i a la Coordinadora d’Associacions de Veïns” segons la resolució. 

Aquestes decisions entren en plena contradicció amb el nou PAM (Pla d’Actuació Municipal d’aquest mandat promogut pel govern municipal), on es fa èmfasi en la importància de la participació ciutadana i en el nou paper “transcendental” que tindran les entitats de la vila.

Des de l’assemblea de la CUP demanem una rectificació urgent per part d’alcaldia, i prepararen de cara a les properes sessions del ple de la corporació, propostes de millora de l’ús de les infrastructures públiques de la nostra vila. 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid