Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Garzón ordena la persecució d'EHAK i ANB

 El magistrat Baltasar Garzón ha ordenat aquest matí el tancament de les seus dels partits independentistes bascos Acció Nacionalista Basca (ANB)  i   Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK). L’ordre que ha dictat estableix la clausura de les seus de tots dos partits i la congelació dels comptes corrents d’aquests partits i altre mesures de persecució. No obstant això, la suspensió no afecta les activitats dels militants d’EHAK o ANB de manera retroactiva, ja que podran mantenir els càrrecs públics tant als ajuntaments com al parlament basc.

08/02/2008 14:30 Internacional

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola ha dictat un ordre de suspensió i persecució de les activitats d'Acció Nacionalista Basca (ANB) i del Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB-EHAK), mesura que ha plantejat per a un període de 3 annys. Els dos partits independentistes no es podran presentar a les eleccions del 9 de març.

Garzón ha legitimat aquesta nova persecució de les activitats polítiques dissidents argumentant cínicament que no es persegueixien les idees o la concurrència a les properes eleccions, sinó que s’ha pres una mesura “cautelar”: No se pretende tampoco ilegalizar un partido político por las causas previstas en una ley no penal, como es la de Partidos, sino aplicar una medida cautelar tendente a prevenir la continuación de la utilización de ese partido político para la comisión de graves delitos. Amb aquesta ordre de persecució es clausuraran els seus locals, s'intervindran comptes corrents i s'arribarà a tallar la llum i l'aigua, així com altres serveis, de les seus d'aquests dos partits.


 En aquest sentit, el magistrat també inclou a la llista de prohibicions qualsevol activitat exercida des d’aquests partits, siguin expressions escrites o d’un altre caràcter, com ara les pàgines web, premsa o manifestacions públiques d’expressió (unes mesures que vulneren tots els principis de drets i llibertats universals): ...como partido, organización o grupo en cualquier actividad o ámbito nacional o internacional, público o privado o institucional, raó per la qual seran perseguides les activitats consistents a convocar manifestaciones, concentraciones, caravanas o cualquier acto público o de asistir a los mismos con carácter orgánico directa o indirectamente.

Enllaços del diari GARA sobre l'ordre dictat per Garzón: 

-Auto judicial íntegre EHAK

-Auto judicial íntegre ANB

-Reaccions a la prohibició dictada per Garzón

-L'advocat de l'Estat sol.licita al Suprem també suspendre l'activitat d'Ezker Abertzalea

 Per saber-ne més:

El Tribunal Suprem espanyol rebutja les “mesures especials” contra ANB i EHAK sense garanties Llibertat.cat

L'Audiencia Nacional ordena la detenció de 40 persones pel sumari 18/98 Llibertat.cat

ANB anuncia que es presentarà a les eleccions al març.- Garzón empresona més independentistes Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid