Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
S'inicien les jornades de la catosfera a Granollers

Des d'aquesta tarda i fins diumenge, el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (Vallès Oriental) aplega les Jornades de la Catosfera. L'anunci de les jornades ja ha estat un èxit notable, ja que s'han volgut incri inscriure més de sis-cents participants i no més s’han pogut acceptat 280 per raons d’aforament, seguint l’ordre d’inscripció amb totes les dades correctes. Les jornades són organitzades per l'Ajuntament de Granollers i pel portal de blocs polítics Poliblocs.cat, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i amb el suport d'una trentena llarga d'entitats i empreses. Les jornades tenen el precedent de 'El dietarisme i el nou dietarisme dels blocs', títol d'unes jornades del 2005, desenvolupades sota els auspicis de l'Ajuntament de Sant Cugat, de la Institució de les Lletres Catalanes i de VilaWeb. La 'catosfera', terme encunyat pel blocaire Toni Ibàñez, designa el conjunt dels blocs d'internet escrits en català, o blocosfera catalana. Veure programa


25/01/2008 10:44 Comunicació
Segons, els organitzadors, les jornades haurien de servir per divulgar el fenomen dels blocs arreu de l'àrea lingüística catalana, per aprendre a treure'n el màxim rendiment amb eines com el videobloc i el 'podcasting', per establir un codi deontològic que ajudi a millorar la qualitat de la catosfera i per estudiar l'impacte de les noves tecnologies en la societat catalana.

Les Jornades de la Catosfera aplegaran blocaires, experts i emprenedors de la dita web 2.0, o xarxa 2.0 (conjunt d'aplicacions que afavoreixen la participació ciutadana internàutica: blocs, plataformes de vídeo i fotografia, 'wikis'...).

La blocosfera és l’univers imaginari que formen els blocs, i la catosfera és el terme que defineix aquest espai que es desenvolupa en català. De fet, un bloc és un pàgina web amb un sistema de publicació d’articles integrat. Pot tenir un o diversos autors, i en ell apareixen els articles ordenats per ordre cronològic. La característica de permetre la interacció entre el lector i l’editor és un dels elements identificatius dels blocs. Existeixen serveis completament gratuïts per a poder crear un bloc i en els últims anys ha tingut lloc una explosió blocaire a Internet.

Els blocs aporten notícies o comenten l’actualitat, n’hi ha de reflexió i anàlisi o els de contingut estrictament personal, en forma de diari. Els blocs tenen editors com qualsevol sistema de publicació i els seus creadors s’hi fan referència moltes vegades els uns als altres. Creen xarxes de blocs per afinitat temàtica o ideològica i semblen estar cridats a canviar la manera que entenem l’activisme polític, social i periodístic.
 
Per saber-ne més:
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid