Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Polèmica sobre els crits d'"Antich traïdor!" durant la manifestació en defensa de Son Espases

La portaveu de Salvem la Real, Aina Calafat, s'ha identificat amb els crits corejats a la manifestació de dissabte passat contestant així les declaracions de l' historiador  i actual regidor  a l'Ajuntament de Palma pel Bloc per Mallorca, Eberhard Grosske Fiol, que havia escrit al seu bloc "Jo no estic d'acord en què el govern balear sigui un assassí de la terra ni un traïdor"  i "Tampoc crec que sigui sensat demanar rectificació..."

26/11/2007 00:30 Territori
Per Aina Calafat, "el que heu fet els membres de les actuals institucions, i el govern entre d’elles, ha estat ni més ni menys que una traïdoria. Predicàveu una cosa i heu fet l’altra, utilitzant els mateixos arguments que el PP, i això no té altre nom que perdre la dignitat."
 
I acaba la seva contesta, "Quan acabi la legislatura passarà el mateix que quan acabà el que es deia Pacte de Progrés, tornarà tot al seu lloc ......, dissortadament. I tot per la vostra ineficiència.
hipocrita!"
 
Per la seva banda, Grosske,  "des del major dels respectes, per tant, jo discrep de la manifestació d'ahir. Jo no estic d'acord en què el govern balear sigui un assassí de la terra ni un traïdor i no crec que sigui just ni convenient assimilar-lo al govern anterior. Tampoc crec que sigui sensat demanar rectificació al govern perquè aquesta rectificació significaria el suïcidi de l'actual govern i un certificat d'incapacitat per continuar governant aquesta comunitat. I molt manco em fa ganes fer-ho el mateix dia en que el govern protegia un munté d'espais naturals emproats pel govern del PP. Tampoc no crec, per últim,  que sigui convenient, per a allò que sempre he defensat, torpedejar aquest govern cinc mesos després de la seva constitució"
 
Grosske titutalava el seu bloc el dia de l'aprovació de la moratòria urbanística "Avui és un gran dia", però en comentari deia "Però en aquest moment d'alegria no puc deixar d'enrecordar-me de Son Espases, de la Plataforma de La Real i  no puc deixar d'entristir-me perquè no es pogués aconseguir la total preservació d'aquell paratge singular".
 
Cal remarcar que l'escriptor Miquel López Crespí ha qualificat la mobilització de "Gran èxit de la manifestació per fer rectificar el govern i salvar la Real". Ara bé, López Crespí considera que Antich ha de rectificar i assenyala "No volem que el Govern que encapçala el senyor Francesc Antich sigui, com pensa i diu la dreta, 'un error que no s'ha de repetir', un parèntesi en la 'normalitat' del control caciquil de les Illes. És precisament perquè no volem que el Pacte sigui aquesta excepció històrica pel que som summament exigents amb els polítics de totes les tendències que els sectors d'esquerra hem ajudat a situar en el poder".
 
Pel que fa al ball de xifres, dues mil, mil, vuit-ventes, set-centes, tres-centes, López Crepí remarca: "Jo havia calculat 700 o 800 però de totes maneres, com diu Aina Calafat, siguim 2000 o 400 l´important és no perdre els principis i la voluntat de lluitar pel que és just i necessari"
 
 
Per saber-ne més:
Pàgines amb articles interessants sobre la manifestació:(segur que n'hi ha moltes més)
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid