Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La guàrdia civil cerca informació de les persones que van llogar els autocars per anar a l'Audiència

1.10.07 La Guardia Civil ha reclamat informació sobre les persones que van llogar les furgonetes per anar a l’Audiencia Nacional, segons informa Alerta Solidària en un comunicat emès aques aquest matí. En aquesta nota de premsa, l'organització antirepressiva denuncia el constant  "assetjament" que està patint l'Esquerra Independentista gironina. 

01/10/2007 12:14 Política
Dijous passat, la campanya de suport amb el militant de Maulets i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC),  Enric Stern, va  logar quatre furgonetes a l’empresa de Palafrugell Rent Services SL per tal de desplaçar amics i familiars fins a l’Audiencia Nacional. Divendres, el mateix dia que l’Enric declarava a Madrid, aquesta empresa va rebre dues visites de la Guàrdia Civil i li van reclamar informació sobre la persona que havia donat el nom per tal de llogar les furgonetes.
 
Per Alerta Solidària, aquest nou assetjament - afegit al fet que les pròpies furgonetes van ser aturades de nou per cotxes de
paisà de la Policia Nacional en la seva entrada a Madrid - demostra el seguiment del qual són objecte els i les militants independentistes darrerament.
 
És per això, que Alerta Solidària fa una crida "al conjunt de forces polítiques i socials del nostre país per tal de posicionar-se clarament contra la persecució política que pateix l’Esquerra Independentista. Fem una crida a aquests agents a reconèixer que els processos a l’Audiencia Nacional són processos polítics i que l’Estat no tolera una opció política netament independentista i revolucionària".
 
També reclama responsabilitat política per tal de no naturalitzar ni permetre un nou episodi de guerra bruta contra l’independentisme.
 
A més, l'organització antirepressiva remarca a banda del propi procés a Madrid, aquests darrers dies tan els Mossos d’Esquadra com d’altres cossos policials han incrementat el seguiment i vigilància de les activitats de l’independentisme a les comarques gironines. Les amenaces també s’han convertit en habituals. 
 
En aquest sentit, en Jaume Roure, que va ser present a la concentració de l’exterior de l’Audiencia Nacional el dia que l’Enric declarava, ha denunciat que un agent de la Policia Nacional el va amenaçar de mort quan li va dir que “el derecho a la vida tiene un límite”.
 
Finalment, Alerta Solidària puntualitza en el comunicat que la manca de llibertat política a la qual ens sotmet l’Estat espanyol i el propi Departament d’Interior, de la mà de Joan Saura, suposa un perillós precedent pel que fa a la constant retallada dels drets més elementals. 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid